profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

(mb)
(mb)
0 27.12.2022 11:09:03

ŽBK Maribor slavil prvič po letu 2008

Zmagovalci Slovenske boksarske lige 2022 so boksarji ŽBK Maribor.
psno
Letošnji veliki zmagovalci slovenske boksarske lige 2022 prihajajo iz vrst ŽBK Maribor, kjer so že tradicionalno beležili odlične dosežke, letos pa jim je ponovno uspel veliki met, saj so prvič po letu 2008 spet postali državni prvaki.

Predsednik ŽBK Maribora Robert Reher in trener Igor Rašić sta uigran tandem, ki je vnovič dokazal, da se s trdim delom in jasnimi cilji lahko pride daleč. Naslov državnega prvaka jima bo zagotovo dal še dodaten zagon za prihodnost.

Doseženi in preseženi
Delo z mladimi tekmovalkami in tekmovalci je izjemno pomembno, saj se v fazi odraščanja srečujejo z napornimi treningi in tudi procesom tekmovanj, ki terjajo veliko fizične in psihične priprave. V Mariboru so dokazali, da jim tovrstno delo ustreza, rezultati pa nakazujejo, da je v mestu ob Dravi veliko boksarskega potenciala.

Igor Rašić ima ogromno izkušenj, ki jih prenaša na svoje varovance. Tokrat smo ga povprašali glede celotne sezone, v kateri je bil razpet med treningi v Mariboru ter številnimi tekmovanji doma in v tujini: "Sezona je bila dolga, vendar zelo uspešna z vidika izkušenj, prav tako pa tudi po rezultatih, ki smo jih skupaj dosegli. To, da smo kot klub osvojili naslov državnih prvakov, je zame izjemno pomembno, saj je to nagrada za delo vseh, ki delujemo v ŽBK Maribor, pomembno pa je tudi za razvoj boksa v mestu ob Dravi, ki si je po dolgih letih ta pomemben naslov priboril v Slovenski boksarski ligi. Cilji so bili doseženi in celo malce preseženi, saj smo bili dejavni na več različnih frontah. Posebna zahvala gre našima trenerjema, Hasanu Hajriziju in Timonu Babiču, ki sta me odlično nadomeščala na domači boksarski sceni, ko sem bil v tujini na dvobojih z Djelonom Januzajem in Luko Rašićem. Vsi tekmovalci so zelo napredovali in na tak način bomo delovali tudi v prihodnje. Mariborčani so lahko upravičeno ponosni na svoje boksarke in boksarje, ki iz dvoboja v dvoboj dokazujejo, da so iz pravega testa."

V boksarskem dresu ŽBK Maribor so letos nastopili Tiara Marhold, Lana Rašić, Tai Lampreht, Nal Markus Gert, Jaka Kiker, Igor Šaberl, Mohammad Dawood Rezai, Elviton Krasniqi, Luka Rašić, Djelon Januzaj, Iliya Lishchuk, Gašper Munda in Gašper Namestnik.

Zelo dobri nastopi Maribora v Regionalni ligi

V teku je tudi druga sezona Regionalne lige in v februarju bomo v Mariboru lahko videli najboljše boksarje s področja nekdanje Jugoslavije. Po dveh dneh dvobojev v Mariboru bomo dobili štiri najboljše ekipe, ki bodo nastopile v končnici za zmagovalca Regionalne lige. Igor Rašić pravi, da so trenutno na odličnem petem mestu in da jim ta sistem tekmovanj mnogo bolj ustreza kot lanski.

Ekipa Maribora, ki v Regionalni ligi nastopa tudi z boksarji iz drugih slovenskih boksarskih klubov, se zahvaljuje vsem, ki so v letu 2022 sodelovali kot tekmovalci, trenerji in spremljevalci. Zagotovo je to prava pot, saj bodo tako vsi boksarji pridobivali potrebno kilometrino. V ŽBK Maribor pravijo, da tako aktivni, kot so bili v dvobojih letos, niso bili še nikoli.

Sodelovanje BZS z italijanskim boksarskim strokovnjakom

Kratko izjavo o sodelovanju je podal Predsednik BZS Robert Reher: "V Boksarski zvezi Slovenije smo se odločili, da bomo v prihodnje sodelovali z italijanskim boksarskim strokovnjakom. Gabriele Martelli je v svetu zelo priznan boksarski trener in strokovnjak, ki je deloval že v mnogih državah. Sklenili smo sodelovanje in v prihodnje bo nad slovenskimi boksarkami in boksarji bdel tuj strokovnjak. V Sloveniji smo doslej dali možnost številnim trenerjem in strokovnjakom, zdaj pa je mogoče nastopil čas, da preizkusimo nekaj novega, podobnega kot so naredili že v številnih slovenskih športnih panogah. Gospodu Martelliju želimo uspešno sodelovanje v slovenski boksarski družini." Več o italijanskem strokovnjaku bomo poročali v eni od januarskih izdaj športnega dnevnika Ekipa.

Slovenski boksarski svet je bil letos zelo aktiven in pred prazniki si lahko aktivni tekmovalci, trenerji in neutrudni funkcionarji malce spočijejo ter naberejo moči za leto 2023. V imenu Boksarske zveze Slovenije želimo celotni slovenski boksarski družini in našim zvestim podpornikom prijetne božične praznike, da se za trenutek umirimo in v miru razmislimo o izzivih v prihodnjem letu. Najpomembneje je, da najdemo notranji mir v družbi najbližjih, ki nas bo vodil skozi različne življenjske trenutke. Mi v svetu boksa ga bomo zagotovo našli, ko si bomo na roke ponovno nadeli boksarske rokavice!

Omenimo naj še to, da bo o morebitnih spremembah glede Slovenske boksarske lige 2023 govora na januarski skupščini BZS, kjer bodo iskali najboljšo možno rešitev za prihodnost. 

Članki iz rubrike