franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 24.06.2023 11:51:29

Lep uspeh. Andreja Leški bronasta v Ulan Batorju

Profimedia
Judoistka Andreja Leški je na grand slamu v Ulan Batorju v Mongoliji osvojila bronasto odličje v kategoriji do 63 kg. Čehinjo Renato Zachovovo je premagala po 4:11 minute podaljška in po uspehu v Linzu pred mesecem dni še drugič premagala isto tekmico.

Svetovna podprvakinja iz ljubljanskega Bežigrada je obvladovala borbo za bronasto odličje in narekovala ritem. A v judu so vedno možna presenečenja, kar je minuto pred koncem rednega dela dokazala Zachova z nevarnim protinapadom, kjer je Slovenka spretno, a le s težavo preprečila poraz.

Le pol minute kasneje je bila zelo nevarna tudi Andreja Leški. Tudi v podaljšku je Koprčanka "na začasnem delu v Ljubljani" bila aktivnejša, najbližje točki med številnimi poskusi pa je bila po treh minutah borbe in pol, ko je v eni od akcij nenadno spremenila smer napada. Po več kot štirih dodatnih minutah je borbo odločila z enim najpogosteje uporabljenih metov v judu seoi-nage.


Dopoldan je slovenska šampionka kot postavljena judoistka preskočila prvi krog, v drugem pa dosegla peto zmago v sedmem dvoboju z neugodno Avstrijko Magdaleno Krssakovo, evropsko podprvakinjo leta 2020.

Nato je 26-letno Koprčanko presenetila vrstnica iz Izraela Inbal Shemesh in Andreja Leški je morala v repesaž, kjer je po polovici dvoboja vrgla Korejko Chaewon Shin in si priborila borbo za kolajno.

V velikem finalu je bila dvakratna azijska prvakinja Japonka Nami Nabekura boljša od Madžarke Ozbas, letos bronaste na SP v Dohi. Met ji je uspel prav v zadnji sekundi dvoboja. Drugo bronasto kolajno je osvojila Izraelka Gili Sharir.

Značke: judo, svetovni pokal

Članki iz rubrike