stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
2 09.03.2024 08:27:04

Uf, uf, uf, kaj mu je naredil! Udarila sta se boksarski in MMA šampion, končalo se je s tem nokavtom! (video)

Profimedia
Nekdanji boksarski svetovni prvak v težki kategoriji Anthony Joshua je prepričljivo dobil dvoboj z zvezdnikom mešanih borilnih veščin Francisom Ngannoujem. Srečanja v Rijadu je bilo konec po zgolj dveh rundah, v tem času pa je Joshua nasprotnika kar trikrat spravil na tla.

Britanski boksar je nekdanjemu prvaku mešanih borilnih veščin po verziji UFC v težki kategoriji odčital pravo lekcijo boksa. Kamerunec je bil tako na tleh že v prvi rundi, nato pa še dvakrat v drugi. Nazadnje je obveljal tudi nokavt in konec dvoboja.

Za Joshuo, dvakratnim nekdanjim svetovnim prvakom po verzijah WBO, WBA in IBF, je to bila tretja zaporedna zmaga. Ngannou je medtem na dveh boksarskih dvobojih bil že drugih poražen. Pred tem ga je oktobra po sodniški odločitvi premagal Tyson Fury.



"Ko sem videl tisti dvoboj s Tysonom Furyjem, sem si preizkusa proti njemu zaželel tudi jaz," je razlog za srečanje po zmagi pojasnil Joshua. "Tudi po nocojšnjem razpletu sem mu rekel, da ne opusti boksa. Po dveh dvobojih je pokazal veliko."

Čeprav je Joshua ob tem prejel bogat honorar za dvoboj, mu tokratna zmaga ne bo še pomagala, da bi se vrnil na boksarski tron. Za naslov svetovnega prvaka se bosta maja v Savdski Arabiji pomerila njegov rojak Fury in Ukrajinec Oleksandr Usik. Slednji je namreč v zadnjih pol leta dvakrat zaporedoma premagal Joshuo in si s tem priboril dvoboj za svetovnega prvaka.

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike