franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 04.07.2015 15:42:10

V BTC-ju slavje Italijanke

facebook
Italijanka Barbara Guarischi iz nemške ekipe Velocio-SRAM je dobila prvo etapo kolesarske dirke Giro Rosa, ženske različice dirke po Italiji.

Po 102,5 kilometrih od Kamnika do Ljubljane je v sprintu, cilj je bil v BTC Cityju, premagala Nizozemko Lucindo Brand (Rabobank-Liv) in moštveno kolegico Tiffany Cromwell iz Avstralije. Rožnati Giro se je prvič v zgodovini začel izven Italije, uvodni dva kilometra dolgi prolog na Slovenski cesti je v petek gostila Ljubljana. V uvodnem dejanju najprestižnejše ženske večdnevne dirke so bile razred zase Nizozemke, ki so zasedle kar prvih pet mest. Annemiek Van Vleuten (Bigla) je bila najhitrejša, sekundo za njo je na drugem mestu zaostala Brandova, ki je po današnjem še enem drugem mestu tudi nova vodilna.


Iz slovenske ekipe BTC City se je z devetim mestom izkazala Hrvatica Mia Radotić, kar je najboljša uvrstitev katerekoli kolesarke iz ljubljanskega moštva na Giru. Poljakinja Eugenia Bujak je bila 31., najboljša Slovenka pa Špela Kern na 63. mestu, tik za njo je ciljno črto prečkala državna prvakinja v cestni dirki in vožnji na čas Polona Bategelj. Urša Pintar je bila 66., vse so skozi cilj prišle v času zmagovalke.

"Čakala sem na zadnjih 100 metrov zaradi vetra v prsi. Nato pa ... Kaj naj rečem? Zmagala sem," je zadovoljno razložila Guarischijeva in dodala: "To je izjemno. Ekipa je sprintersko delo opravila najbolje letos. Moje slavje ni bilo tako prešerno, ker je zmaga na Giru Rosa zame v tem trenutku preveč."

Članki iz rubrike