stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 27.08.2015 18:58:31

Chavesu etapa in vodstvo v Španiji

Reuters
Kolumbijec Johan Esteban Chaves je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Španiji.

Kolesar ekipe Orica-GreenEdge je na 200 kilometrov dolgi preizkušnji med Cordobo in Sierro de Cazorlo za pet sekund ugnal Irca Daniela Martina in Nizozemca Toma Dumoulina. Kolumbijec je s tem prevzel skupno vodstvo.

Chaves je dosegel drugo etapno zmago na letošnji španski pentlji. Kolumbijec je tekmecem usodni udarec prizadejal približno dva kilometra pred ciljem, ko je ušel svojim zasledovalcem, v skupni razvrstitvi pa ima deset sekund prednosti pred danes drugouvrščenim Dumoulinom, tretjeuvrščeni Martin pa zaostaja že za 33 sekund. Južnoameričan je drugič oblekel rdečo majico, nosil jo je tudi med drugo in četrto etapo.



"Na letošnji dirki po Španiji smo naredili že nekaj velikih reči, a navkljub temu ostajamo trdno na obeh nogah. Za današnjo etapno zmago se moram zahvaliti tudi svojim klubskim sotekmovalcem, ki so neverjetno dobro opravili delo in mi omogočili naskok na vrh. V tem trenutku bomo uživali v tem uspehu, a vsi v ekipi se zavedamo, da so pred nami še izjemno zahtevne preizkušnje," je po današnjem zmagoslavju dejal novi-stari nosilec prestižne rdeče majice.

Od španske dirke se je na današnji preizkušnji poslovil Matej Mohorič (Cannondale - Garmin), medtem ko je drugi slovenski predstavnik Luka Mezgec (Giant-Alpecin) zasedel 143. mesto (+9:38), v skupni razvrstitvi pa je na 127. mestu (+29:09).

Članki iz rubrike