podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 25.11.2015 17:14:53

V kolesarski svetovni seriji spet 18 ekip

Reuters
V minuli kolesarski sezoni je na najvišji ravni, na dirkah svetovne serije, sodelovalo 17 ekip, v novi sezoni pa se bo število spet povečalo za eno.

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je namreč potrdila licenco vsem 17 ekipam iz sezone 2015, na novo pa v elito sprejela še južnoafriško ekipo Dimension Data, ki je še letos nosila ime MTN-Qhubeka.

Južnoafričani so sicer zaprosili le za pro-kontinentalno licenco, a ko so podpisali pogodbo z britanskim zvezdnikom Markom Cavendishem in pridobili še nekaj sponzorjev, so se jim apetiti povečali. Po posvetu s predstavniki UCI-ja so tako storili še korak naprej in pridobili licenco za največje dirke.


"To je neverjetno. Srečen sem predvsem zaradi kolesarjev in naših podpornikov, ki so s tem dobili dodatno motivacijo. To je tudi nagrada za naše minulo delo," je dejal direktor ekipe Doug Ryder in dodal, da bodo registrirali tudi kontinentalno ekipo, v kateri se bodo kalili mladi južnoafriški kolesarji.

Poleg Cavendisha sta za ekipo podpisala tudi njegova nekdanja pomočnika pri Skyu Avstralec Mark Renshaw in Avstrijec Bernhard Eisel, novinci pa so še Avstralca Cameron Meyer in Nathan Haas, Španec Omar Fraile in Belorus Kanstantsin Sivcov.

Ekipe z licenco protour za sezono 2016 so Astana, BMC Racing Team, Cannondale (Kristijan Koren), Dimension Data, Etixx-QuickStep, FDJ, IAM Cycling, Lampre-Merida (Jan Polanc, Matej Mohorič, Luka Pibernik, Marko Kump), Lotto Soudal, Movistar, Orica-GreenEdge (Luka Mezgec), Giant-Alpecin, Katjuša (Simon Špilak), Lotto NL-Jumbo (Primož Roglič), Sky, Tinkoff in Trek Factory Racing.

Značke: kolesarstvo, uci, pro-tour

Članki iz rubrike