Jure Ličen s Sofio Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

fake news mediji lazne novice pf Reporter.si

V slovenskih medijih ostajamo samo še mazohisti, ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

ku
ku
0 27.03.2016 17:07:25

Zmagala simpatična Blaakova

vszi
Žensko preizkušnjo svetovne serije Gent-Wevelgem je dobila nizozemska kolesarka Chantal Blaak (Boels Dolmans), ki je do zmage na 115 km dolgi progi prišla po samostojnem begu.

Z zaostankom 1:24 je bila druga Nemka Lisa Brennauer (Canyon SRAM), tretja pa z istim časom še ena Nizozemka Lucinda Brand (Rabobank).

Za Blaakovo, ki je do zmage prišla potem, ko je pobegnila na zadnjem vzponu na Monteberg, je bila to druga letošnja zmaga za svetovno serijo, saj je bila najboljša že na dirki Ronde van Drenthe. V ozadju se je bil boj za drugo mesto med sedmimi kolesarkami, v ciljnem sprintu je bila najhitrejša Brennauerjeva pred Brandovo.



Zmagovalka uvodne tekme svetovne serije Britanka Elizabeth Armitstead, sicer aktualna svetovna prvakinja iz Richmonda, ki je bila najboljša tudi na tretji dirki za lovoriko Alfredo Binda, je preizkušnjo končala kot 23. (+2:23).

Najboljša članica edine slovenske ženske profesionalne ekipe BTC City Ljubljana je bila Poljakinja Eugenia Bajuk, ki je za zmagovalko zaostala 5:15 minute, kar ji je prineslo 31. mesto. Do cilja sta prišli še Srbkinja Jelena Erić in Poljakinja Anna Plichta. Obe sta v cilj prišli 10:45 minute, Erićeva pa je bila na koncu 68., Plichtova pa 71. Vse preostale kolesarke BTC Cityja Ljubljane Polona Batagelj, Urša Pintar in Hrvatica Mia Radotić dirke niso končale.

Članki iz rubrike