nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 22.05.2016 17:47:52

Roglič ni ponovil senzacije

vszi
Na kolesarski dirki po Italiji je bil na sporedu spet kronometer, ne sicer klasičen, ampak 10,4 kilometra dolg gorski s ciljem na skoraj 2000 metrih nadmorske višine v Alpe di Siusiju.

Slovenski junak letošnjega Gira Primož Roglič se je na prvih dveh vožnjah na čas senzacionalno izkazal, tokrat pa ga tako kot drugih Slovencev ni bilo med najboljšimi. Kljub temu pa bodo v njegovi ekipi LottoNL Jumbo zadovoljni. Etapno zmago v uri resnice so sicer spet izgubili le za nekaj stotink, Steven Kruijswijk je za toliko zaostal za presenetljivim zmagovalcem Rusom Aleksandrom Foliforovom (Gazprom-Rusvelo), a je zadržal rožnato majico vodilnega, prednost pred najbližjimi zasledovalci je samo še povečal, pred drugouvrščenim Kolumbijcem Estebanom Chavesom, ki je bil tokrat šesti, ima zdaj dve minuti in 22 sekund prednosti.

Na kronometru se mu je od favoritov najbolj približal Španec Alejandro Valverde, ki je z zaostankom 23 sekund zasedel tretje mesto. Polom je doživel Italijan Vincenzo Nibali, ki je imel nekaj smole, saj je moral zaradi okvare menjalnika zamenjati kolo.

Članki iz rubrike