stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 21.01.2017 09:42:47

Porte korak pred zmago na dirki po Avstraliji

Avstralec Richie Porte, član ameriškega moštva BMC, je osvojil še drugo etapo na letošnji izdaji dirke po Avstraliji, Tour Down Under.

Porte je po drugi zmagal tudi na peti etapi prve večje kolesarske dirke v sezoni. Avstralec je s tem še okrepil vodstvo v seštevku dirke ter bo lahko na zadnji etapi le še potrdil prvi naslov skupnega zmagovalca.

Porte, ki je osvojil še peto etapo na domači avstralski dirki, nikoli doslej pa še ni zmagal tudi v končnem seštevku, je bil najmočnejši na finalnem vzponu na Willunga Hill, po 151,5 km dolgi etapi z začetkom v vinorodnem območju Mclaren Vale. Drugo mesto na peti etapi je pripadlo rojaku Nathanu Haasu, članu južnoafriške ekipe Dimension Data, ki si je ob prihodu v cilj nabral za 20 sekund zaostanka. Tretje mesto pa so priznali Kolumbijcu Estebanu Chavesu, članu avstralskega moštva Orica-Scott, ki je imel isti zaostanek.


Porte ima v skupnem seštevku dirke pred zaključnim dejanjem, ravninsko etapo v dolžini 90 km s ciljem v Adelaidi, 48 sekund naskoka pred prvim zasledovalcem Chavesom, Haas pa ima na tretjem mestu skupno 51 sekund zaostanka.

Oba Slovenca sta etapo, glede na svoji vlogi, končala v ozadju. Janez Brajkovič (Bahrain-Merida) je bil z zaostankom dveh minut 44., Marko Kump (Team UAE Abu Dhabi) pa je bil z zaostankom 13 minut in 41 sekund 113. Brajkovič je v seštevku dirke, po petih etapah, 50. (+6:05), medtem ko je Kump 111. (+25:43).

"Mislim, da smo lahko na nedeljski etapi nekoliko bolj sproščeni, čeprav dirka nikakor še ni odločena, na ulicah Adelaide se lahko zgodi karkoli. Nikakor vzponi tukaj niso lahki, zmagati je zato zelo dobro za dvig samozavesti. Moj največji cilj v letošnji sezoni je povezan z julijskim nastopom na dirki po Franciji, za zdaj se zadeve odvijajo po načrtih," je bil zadovoljen 31-letni Porte, ki je sicer s Tasmanije.

Članki iz rubrike