stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 02.02.2024 17:15:16

Mohorič še naprej drugi v skupnem seštevku, etapa Milanu

Profimedia
Italijan Jonathan Milan (Lidl-Trek) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Valencii od San Vicente del Raspeiga do Orihuele (161,3 km). Edini slovenski predstavnik Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) po zmagi v četrtek tokrat ni bil v ospredju, a je obdržal drugo mesto v skupnem seštevku.

Pričakovati je bilo, da bodo v najbolj ravninski etapi na dirki za zmago obračunali sprinterji, a so v zadnjem delu počasi lovili ubežnike. Te je ustavil šele veter v prsi v zadnjih nekaj kilometrih, glavnina pa jih je ujela 1,5 km pred ciljem.

Za etapno zmago so posledično le obračunali najhitrejši kolesarji na dirki, je pa zaradi padca v glavnini prišlo do formiranja več skupin. Brez težav je iz prve od teh slavil nekdanji Mohoričev moštveni kolega pri Bahrain-Victoriousu, Jonathan Milan, ki je prvič zmagal v dresu nove ekipe Lidl-Trek, skupno pa šestič v karieri.


Drugi je ciljno črto prečkal Belgijec Arne Marit (Intermarche-Wanty), tretji je bil še en Italijan Giovanni Lonardi (Polti Kometa).

V skupnem seštevku na prvih dveh mestih ni prišlo do sprememb. Prvi je še naprej zmagovalec prve etape, Alessandro Tonelli (VF Group-Bardiani CSF-Faizane). Drugi je 29-letni Mohorič, sicer zmagovalec druge etape, ki zaostaja 1:08 minute.

V soboto bo na sporedu kraljevska predzadnja etapa od Teulada-Moraire do Vall d'Eba (175,2 km) s 3600 višinskimi metri. V zadnjih 23 km bodo morali kolesarji premagati nekaj zahtevnih vzponov, najtežji bo prvi do Alto del Miserata (5,7 km/9,3 %).

Članki iz rubrike