stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 23.02.2024 16:55:45

Po padcu mu je srce ponorelo! Kolesarski as na operacijski mizi, tukaj so podrobnosti ...

profimedia.si
Trikratni svetovni prvak v cestnem kolesarstvu Peter Sagan je danes uspešno prestal poseg na srcu. Štiriintridesetletniku so aritmijo odkrili med dirko gorskega kolesarstva minuli konec tedna v pripravah na olimpijske igre v Parizu v tej disciplini.

Saganu so nepravilnosti pri delovanju srca odkrili na dirki gorskega kolesarstva v Valencii, na kateri je njegov srčni utrip znašal tudi več kot 200 udarcev na minuto.

Izjemni Slovak se trenutno nahaja v bolnišnici Lancisi v Anconi, kjer so že opravili poseg na srcu in odpravili aritmijo. Pred tem so v Italiji po poročanju Gazzette dello Sport opravili številne teste pod vodstvom kardiologa Roberta Corsettija.

Njegov tiskovni predstavnik je v izjavi pred operacijo dejal, da se Sagan počuti dobro in da njegov cilj v 2024 še naprej ostaja uvrstitev v reprezentanco za olimpijske igre v gorskem kolesarstvu.



"Imel je epizodo aritmije med dirko, zato skušamo to nadzorovati. Trenutno opravljajo poseg in preverjajo, kakšen je položaj. Če ne bo nič resnega, kot predvidevamo, mu bodo namestili monitor," je za GCN dejal njegov tiskovni predstavnik.

Trikratni svetovni prvak v cestnem kolesarstvu (2015, 2016, 2017) bo kmalu nazaj na kolesu. "Na kolo se bo vrnil čez dober teden dni. Nadaljeval bo z že prej zastavljenim programom. Vse je pod nadzorom," je še v izjavi za AFP dejal njegov tiskovni predstavnik.

Sagan je v karieri dobil kar 121 dirk na poklicni ravni, od tega dve na spomenikih (Flandrija, Pariz-Roubaix) ter 12 na dirki po Franciji, kjer je rekordnih sedemkrat osvojil tudi zeleno majico najboljšega po točkah.

Članki iz rubrike