stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 04.03.2024 18:42:17

Za Rogličem druga preizkušnja v novem dresu, naslednje poglavje bitke z Evenepoelom in drugimi se je končalo takole!

Profimedia
Nizozemec Arvid de Kleijn (Tudor Pro) je zmagovalec druge etape prestižne kolesarske dirke svetovne serije Pariz-Nica. Na trasi med Thoiryjem in Montargisom (177,6 km) je 29-letnik tekmece ugnal v sprintu glavnine. Slovenski as Primož Roglič je varno končal etapo v času zmagovalca na 61. mestu.

Zadnjo priložnost za sprinterje na 82. dirki proti soncu je najbolje izkoristil de Kleijn. Nizozemec je slavil 12. zmago v karieri, za sabo pa zadržal Avstralca Laurencea Pithieja (Groupama-FDJ) in rojaka Dylana Groenewegna (Jayco-AlUla). Slednjemu je danes v sprintu pomagal Slovenec Luka Mezgec, ki je ciljno črto prečkal kot 53.

Druga etapa za favorite ni predstavljala večjih preglavic, vsi so jo končali v času zmagovalca. Roglič (Bora-hansgrohe) je zasedel 61. mesto.

V skupnem seštevku imajo trije sprinterji isti čas, zavoljo boljših uvrstitev pa je rumeno majico prevzel Pithie pred Dancem Madsom Pedersenom (Lidl-Trek) in Nizozemcem Olavom Kooijem (Visma-Lease a Bike).



Roglič v skupnem seštevku zaostaja deset sekund in zaseda 24. mesto. Njegov glavni tekmec, Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), zaostaja šest sekund in je peti.

Kandidati za skupno zmago bodo v sredo iskali sekunde v posebnem ekipnem kronometru v Auxerru (26,9 km). Ta bo pretežno ravninski z nekaj krajšimi klanci, vsak od kolesarjev pa bo vozil za svoj čas.

Od srede do nedelje bodo na vrsti še dve razgibani ter tri gorske etape.

Članki iz rubrike