stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 03.03.2024 07:38:33

Po Pogačarju še Roglič! Zgodovinski trenutek za izkušenega Slovenca, v Franciji začenja 'na novo'!

Profimedia
Slovenski kolesarski as Primož Roglič se bo danes prvič tekmovalno predstavil v dresu nove ekipe Bora-hansgrohe. Štiriintridesetletni Kisovčan bo ves teden dejaven na dirki Pariz-Nica, kjer je že slavil leta 2022.

Roglič je nazadnje dirkal lani oktobra na dirki po Lombardiji, na kateri je zasedel tretje mesto. To je bil njegov zadnji nastop v dresu takrat še Jumbo-Visme, s katero je slavil 74 od skupno 80 zmag med poklicnimi kolesarji.

V želji po vidnejši vlogi v ekipi in predvsem statusu kapetana za dirko po Franciji je zamenjal okolje in se priključil nemški ekipi. Za prvo preizkušnjo v sezoni si je Roglič izbral nastop na Pariz-Nici, kjer je leta 2022 zmagal, leto prej pa osvojil tri etape, a po smoli in več padcih brez skupnega uspeha ostal v zadnji etapi.

Tokratna dirka proti soncu se bo začela z razgibano etapo v okolici Les Mureauxa (157,7 km). Nato sledi ponedeljkova ravninska etapa, moštveni kronometer pa kolesarje čaka v torek. Od srede do nedelje bodo na sporedu še dve razgibani etapi ter tri z gorskimi cilji, med njima tudi obe v okolici Nice prihodnji konec tedna.



Poleg Rogliča je glavni favorit še Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step). Med izpostavljenimi kolesarji v boju za skupno slavje so še Danec Mattias Skjelmose (Lidl-Trek), Španec Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers), Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates), Francoz David Gaudu (Groupama-FDJ) in Španec Pello Bilbao (Bahrain-Victorious).

Ob Rogliču bo od Slovencev proti Nici dirkal tudi Luka Mezgec, ki bo v dresu Jayco-AlUle pomagal sprinterskima kapetanoma, Nizozemcu Dylanu Groenewegnu in Avstralcu Michaelu Matthewsu.

Lanske zmage ne bo branil slovenski as Tadej Pogačar, ki je v soboto dirkal na preizkušnji Strade Bianche in bo sezono nadaljeval 16. marca na spomeniku Milano-Sanremo.

Članki iz rubrike