stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
1 05.03.2024 18:39:12

Uf, to pa ne bo dobro! Primoževa ekipa daaaaaaaleč od najboljših... Kaj si slovenski as lahko obeta?

Profimedia
Na tretji etapi kolesarske dirke svetovne serije Pariz-Nica, ekipnem kronometru v okolici Auxerra, je slavila ekipa UEA Emirates, ki je tudi prevzela rumeno majico. V spremenljivih vremenskih razmerah je ekipa Bora-Hansgrohe slovenskega kolesarja Primoža Rogliča zaostala 54 sekund in končala na 11. mestu.

V skupnem seštevku so bili pred današnjo etapo na vrhu trije sprinterji, zavoljo boljših uvrstitev je imel rumeno majico Laurence Pithie ((Groupama-FDJ) pred Dancem Madsom Pedersenom (Lidl-Trek) in Nizozemcem Olavom Kooijem (Visma-Lease a Bike).

Roglič je v skupnem seštevku zaostajal deset sekund in zasedal 24. mesto, njegov glavni tekmec, Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), pa je bil s šestimi sekundami zaostanka peti.

Danes so kolesarji vozili pretežno ravninsko ekipno preizkušnjo na čas, ki pa jo je zaznamovala tudi vremenska loterija. Sredi etape se je namreč močno ulilo in ekipe, ki so bile na vrsti proti koncu startnega seznama, so imele precej težje delo. Med njimi je bila tudi Bora Hansgrohe, za katero je sicer Roglič prvi prečkal ciljno črto, toda njegov dosežek je pomenil šele 11. čas.


V ospredju pa so bili kolesarji UAE Emirates, ki so še imeli večinoma suho cesto. Drugi so bili kolesarji ekipe Jayco-Alula s 15 sekundami zaostanka, tretji pa Education-EasyPost (+ 0:20). Evenepoelov Soudal-QuickStep je bil četrti (+ 0:21).

Rumeno majico vodilnega je oblekel član zmagovalne ekipe UAE Emirates, Američan Brandon McNulty, z enakim časom so za njim uvrščeni še sotekmovalci Novozelandec Finn Fisher-Black, Portugalec Joao Almeida in Avstralec Jay Vine.

Roglič je nekaj mest izgubil, zdaj je v seštevku 28., zaostaja 54 sekund. Evenepoel je prav tako malenkostno izgubil v seštevku dirke, zdaj je osmi (+ 0:18).

V sredo kolesarje čaka naporna gorska etapa od Chalon-sur-Saona do Mont Brouillyja, dolga 183 km, na kateri bo sedem vzponov, tudi zaključni na Mont Brouilly, kjer bo v zadnjih treh kilometrih 7,6-odstotni naklon.

Članki iz rubrike