stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
8 18.03.2024 17:12:27

Kako napet obračun na uvodu dirke po Kataloniji! Tadej Pogačar se je kot metek izstrelil proti cilju, končalo se je takole!

Profimedia
Tadej Pogačar je Volto Catalunyo odprl dobro, a ne z zmago.

Slovenski šampion je na uvodni etapi 103. dirke po Kataloniji dosegel drugo mesto. V šprintu glavnine je bil daleč najmočnejši, da bi za seboj pustil tudi Nicholasa Schultza (Israel – Premer Tech), ki je napadel v zadnjem kilometru, pa mu je zmanjkalo nekaj centimetrov. Če bi začel sprintati le kakšno sekundo, morda celo desetinko prej, bi najverjetneje zmagal, a tudi tako je bil uvod pred njegovo sploh prvo udeležbo na katalonski dirki več kot spodbuden. V okrnjeni konkurenci s Seppom Kussom in Aleksandrom Vlasovom kot njegovima bržkone glavnima konkurentoma je absolutni favorit, da se v nedeljo po sedmi etapi v cilj v Barceloni pripelje kot skupni zmagovalec.

Prvi trije - tretji je bil Britanec Stephen Williams (Israel-Premier Tech) - so v cilj prikolesarili v istem času, četrtouvrščeni Francoz Dorian Godon (Decathlon AG2R) pa je zaostal za dve sekundi, kot tudi preostali kolesarji v tej manjši skupini na čelu dirke.

Pogačar si je tako pridobil še osem bonifikacijskih sekund, Schultz pa deset in bo tako torkovo drugo etapo začel kot vodilni, z dvema sekundama prednosti pred Pogačarjem.

Avstralec, ki je prišel do prve zmage v svetovni seriji kolesarstva WorldTour, je manj kot kilometer pred ciljem preizkušnje presenetil z napadom in nato v ciljnem vzponu zadržal prednost pred Pogačarjem, ki je z napadom začel nekoliko kasneje. Slovenec se je moral kljub odločnemu sprintu na koncu za las zadovoljiti z drugim mestom.

V torek bo na sporedu druga etapa od Mataroja do Vallterja, dolga 186,5 km. Začela se bo ob 11.55.

Članki iz rubrike