Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

ou
ou
0 13.12.2014 22:56:27

Še drugi letošnji derbi pripadel Mariborčankam

Drago Wernig - TAKA
Odbojkarice Nove KBM Branik so še drugič v letošnji sezoni premagale v zadnjih najbolj zagrizene tekmice, igralke Calcita Volleyballa.

Če je bila njihova zmaga v prvi tekmi srednjeevropske lige v Mariboru gladka, pa so morale v Kamniku zelo potruditi, saj je bila tekma od začetka do konca izenačena, končni izid pa 2:3 (-21, -24, 23, 23, -13).

Ekipi sta bili skoraj izenačeni tudi v vseh statističnih elementih, najučinkovitejši igralki pa sta bili Iza Mlakar, ki je za državne prvakinje iz Maribora dosegla 26 točk, in Urška Igličar, še lani igralka Nove KBM Branika, ki je za Kamničanke dosegla 23 točk. Izkazali sta se tudi dve blokerki, tako Mekana Barnes pri domačih kot Saša Planinšec pri gostjah sta dosegli kar sedem blok točk.

"Čestitam Kamničankam, ki so prikazale srčno igro, medtem ko mi, navkljub zmagi, zaslužimo kritiko. Čeprav smo se na koncu izvlekli, še sam ne vem, kako, je bila to dobra zaušnica za vse igralke, ki se bodo morale malo zamisliti nad svojo igro. Razočaran sem predvsem nad odnosom, s kakšnim smo šli v tekmo. Še pred tremi dnevi smo proti Italijankam odigrali zelo dobro, kar pomeni, da je bila težava le v glavi. To ne zmanjšuje dobre igre Calcita. Dobro za slovensko odbojko je bilo, da je bila tekma izenačena," je po tekmi dejal trener zmagovalk Bruno Najdič, medtem ko je bil njegov kolega na kamniški strani Gašper Ribič bolj zadovoljen s predstavo svojih varovank.

"Tudi v prvih dveh nizih smo imeli priložnosti, ki jih nismo izkoristili, toda kljub temu smo bili na koncu že na pragu zmage. Na žalost se nam je izmuznila. Kljub porazu moram dekletom čestitati za današnjo predstavo. V primerjavi s prvo tekmo je veliko korak naprej in če so nekateri menili, da letos ne bomo konkurenčni Braniku, bodo na nas morali resno računali," je zatrdil kamniški trener.



Calcit Volleyball - Nova KBM Branik 2:3 (-21, -24, 23, 23, -13)

Calcit Volleyball: Kranjc, Barnes 15, Božič 2, Kregar, Borko 11, Vrhovnik 8, Igličar 23, Forštnarič, Hribar 1, Jerala, Ščuka 13.
Nova KBM Branik: Mlakar 26, Blagne, Potokar 6, Kaučič 11, Ajnihar, Sužnik, Najdič 2, Starčević 16, Planinšec 11, Sobočan 13, Pintar, Eržen.

Članki iz rubrike