sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Tamara Pocak
Tamara Pocak
0 17.12.2014 10:52:52

ACH Volley lovi zadnji vlak

Nikola Miljković
Ljubljanski odbojkarji imajo danes ob 20. uri v dvorani Tivoli verjetno zadnjo priložnost, da bodo še lahko upali na evropsko pomlad.

Za ta dosežek bodo morali vsekakor prikazati najboljšo igro v letošnji sezoni, nekaj, kar jim na zadnjih dveh tekmah pred novim evropskim obračunom ni uspelo. Srhljivka v domači dvorani na tekmi s Kamničani bi jih skorajda stala nastopa med najboljšimi štirimi ekipami pokalnega tekmovanja, oranžni zmaji niso nadigrali niti Šoštanja na zadnji tekmi državnega prvenstva, v opravičilo pa je lahko Tomiju Šmucu in druščini podatek, da so nekateri najboljši možje počivali prav za sredin obračun. To bo za oranžne zmaje verjetno največja priložnost, da v letošnji ligi prvakov pridejo do zmage. Tako na prihajajočo tekmo gleda tudi trener: »Vidim jo kot zamujeno priložnost. Budva ni prikazala tako dobre igre kot v prvih dveh tekmah, žal pa je tudi mi nismo, saj se mi zdi, da bi lahko osvojili vsaj eno točko ali mogoče tudi kaj več. Tokrat bomo morali zaustaviti njen ritem, biti bomo morali predvsem bolj agresivni pri začetnem udarcu in predvsem boljši na sprejemu.« Dotaknil se je tudi priprav na obračun s Črnogorci, ki po njegovem mnenju niso bile optimalne: »Pred Budvo smo imeli izredno pomembno tekmo slovenskega pokala z ekipo kamniškega Calcita. Te tekme zahtevajo določeno pripravo, ker jih je treba odigrati zanesljivo in zmagati. Tu ni časa in možnosti za eksperimentiranje in uigravanje ekipe. In to je prav to, kar nam trenutno kvari ritem.«


KAKO DO ZMAGE?
V obrambi bo kubanskega sprejemalca Yoslanderja Calo težko povsem zaustaviti, zato pa bodo morali preprečiti, da se razigra črnogorski reprezentant Vojin Čačić, ki je v Mediteranski dvorani dosegel preveč točk. Motivacija v ligi prvakov ni bila na nobeni od prvih treh tekem vprašljiva, Ljubljančani so pokazali borben obraz, le svojih priložnosti niso znali in zmogli izkoriščati. To bo verjetno njihova najlepša in najboljša priložnost, da svoje navijače razveselijo s prvimi točkami med evropsko smetano. Nedvomno imajo rezerv še veliko, ne nazadnje je tu mladi bloker Jan Kozamernik, Tomi Šmuc lahko računa na Jana Klobučarja, ki je bolj kot kdorkoli v ekipi lačen igranja, svojo kakovost pa sta pokazala tako Eric Mochalski kot Avstralec Nathan Roberts. Tekma se bo v dvorani Tivoli začela ob 20. uri.

Članki iz rubrike