stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Tamara Pocak
Tamara Pocak
0 25.03.2015 11:59:30

Mariborčani so bili deset metrov pod vodo

Odbojkarji Lunosa Maribora se bodo danes pred domačimi navijači na povratni tekmi četrtfinala pomerili z favoriziranimi Kamničani, veseli pa jih predvsem dejstvo, da imajo sploh možnost igrati med najboljšo osmerico.

»Pred pol leta smo bili tik pred propadom, pred tremi meseci smo razmišljali o obstanku v ligi, zdaj pa se lahko pogovarjamo o tem, kako bomo odigrali proti Kamniku. Že to veliko pove o naši sezoni,« je pogovor začel trener in še vedno igralec Sebastijan Škorc, ki je predstavo svojih varovancev na prvi tekmi v Kamniku označil za eno slabših v tem letu, vzrokov za to pa ne išče v boleznih nekaterih igralcev. »Vsi se zavedamo, s kom igramo in kakšno ekipo ima Calcit. Na povratni tekmi bo veliko odvisno od nas samih, nekaj pa tudi od tega, kako bo zaigral nasprotnik. Če bi imel Kamnik slab dan, se lahko zgodi marsikaj, če bo imel dobrega, pa je težko premagljiv. Mislim, da bi lahko letos konkuriral celo ACH Volleyju v boju za naslov prvaka,« je bil na račun nasprotnika poln hvale Škorc.

Četrtfinale - povratne tekme

Fužinar – ACH Volley (19.00) /1:3/ 
Lunos Maribor – Calcit Volleyball (19.30) /0:3/ 
Astec Triglav – Salonit Anhovo (19.00) /0:3/ 
Krka – Panvita Pomgrad (20.00) /0:3/ 

Opomba: v oglatem oklepaju so izidi prvih tekem.

Za celotnim klubom je izjemno turbulentno obdobje, s katerim bi se lahko poistovetil marsikateri odbojkarski kolektiv. »Po koncu lanske sezone smo bili v razsulu, razmere v klubu je bilo težko opisati. Mislim, da smo bili, po domače povedano, deset metrov pod vodo. Imeli smo ogromno dolgov, kar devet igralcev je šlo iz kluba, da smo lahko dobili nekaj odškodnine. Zdaj je teh dolgov ostalo za 10 odstotkov in mislim, da bomo v kratkem uspeli sanirati tudi to,« je razlagal Škorc, ki pa se zaveda, da to še ne pomeni ničesar, da to ni zagotovilo za lepšo prihodnost, v športu trenutno vlada kriza na vseh področjih. »To ekipo bi rad zadržal skupaj še dve leti ali tri, da se ustvari prava ekipa in da razvijemo tudi podmladek,« je svojo željo razkril nekdanji reprezentant.

Poleg tekme v Mariboru bodo danes na sporedu še preostali trije obračuni. Fužinar bo gostil ACH Volley, Krka Panvito in Astec kanalski Salonit.

Članki iz rubrike