Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

tp
tp
0 20.03.2015 16:54:57

1. DOL: Pripravljene na šesto rundo

Malo v šali, malo zares smo si izposodili nekaj boksarskega žargona po koncu obeh polfinalnih dvobojev in pred začetkom finalne serije za dekleta.

Če je v moški konkurenci že desetletje v vrhu ACH Volley, pa se njegovi izzivalci iz sezone v sezono spreminjajo. Lani je bila v tej vlogi Panvita Pomgrad, pred začetkom končnice pa v letošnji sezoni ta vloga pripada Calcitu Volleyballu. Ali se bodo napovedi uresničile, bomo videli prvi teden aprila, ko bosta znana finalista.

Pri dekletih je stvar nekoliko drugačna. Finale med Kamničankami in Mariborčankami bomo namreč gledali že šestič zapored, razlika med najboljšima ekipama in preostalim "svetom" pa letos ni bila tako zelo očitna kot v preteklih letih. Zasluga za to gre v prvi vrsti primorskima ekipama, predvsem Luki Koper, ki je prijetno presenetila že v pokalnem tekmovanju, na drugi strani pa tako Mariborčanke kot Kamničanke niso imele veliko odigranih tekem, kar se je nekaj časa poznalo tudi v uigranosti in kakšnem izgubljenem nizu več. A ko je bilo najbolj potrebno, so pokazale svoj pravi obraz. To velja tudi za Kamničanke, ki so se šele v petem nizu povratne polfinalne tekme uspele izogniti tretji tekmi.

"To, da smo se po izgubljeni priložnosti v četrtem nizu pobrali, je velika stvar in dekleta si zaslužijo pohvale. V finalu bomo lahko igrali sproščeno, vendar si želimo še kaj več kot le igrati v njem. Branik je v prednosti, vendar bomo iskali svojo priložnost. Vsaka tekma bo nova zgodba, prvak pa bo ekipa, ki bo prej zmagala na treh tekmah. Verjamem, da lahko naredimo to, kar smo si po tiho želeli že na začetku sezone," je odločen trener Calcita Gašper Ribič.

Pričakujem izenačen boj, pri tem pa se moramo osredotočiti predvsem na lastno igro in dvigniti našo raven igre še za stopnico višje.

S prikazanim je bil zadovoljen tudi njegov trenerski kolega na drugi strani: "Predvsem me veseli, da smo v tekmo vstopili odločno, z željo ne le zmagati, pač pa tudi dobro odigrati. Čeprav nismo blesteli v vseh elementih, smo dobro napadali, tokrat še posebej Iza Mlakar. In po takšnem pristopu na tekmi, kot trener dobim bolj objektivno sliko, kaj moramo v prihodnjih dnevih do finala popraviti in izpiliti."

In ker se bodo Branikovke 28. marca v dvorani Lukna pomerile z igralkami Kamnika, Najdič dodaja: "Pričakujem izenačen boj, pri tem pa se moramo osredotočiti predvsem na lastno igro in dvigniti našo raven igre še za stopnico višje".

Članki iz rubrike