sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Tamara Pocak
Tamara Pocak
0 23.04.2015 19:33:24

Zvezdica, ki že prinaša prva vprašanja (foto)

Arsen Perić
ACH Volley je v na četrti tekmi finalne serije v Kamniku uspel s 3:1 (25, -23, 22, 15) zmagati in še enajstič zapored postal državni prvak.

Po skupno šestnajstih odigranih nizih v finalni seriji - enajstih dobljenih in petih izgubljenih – po nemalo prelitega znoja, po dveh trenerjih, ki sta ekipo vodila v letošnji sezoni, po enem izgubljenem Avstralcu in po zlomljenih trdoživih in izjemno borbenih Kamničanih se je ACH Volley veselil svojega skupno dvanajstega in enajstega zaporednega naslova državnih prvakov in s tem še eno let več dokazali, da so še vedno in ne glede na vse gospodar na slovenskih tleh.

ach calcit ap
Arsen Perić

Četrta tekma je bila izjemno izenačena v prvih dveh nizih, ko sta bili ekipi poravnani, nato so Ljubljančani na krilih tokrat razpoloženega korektorja Erica Mochalskega, ki se je na koncu ustavil pri šestindvajsetih točkah in bil najučinkovitejši mož tekme, streti Kamničane. Ti so v zadnjem nizu povsem popustili, se iztrošili in niso našli pravih rešitev za razpoložene goste, in na koncu dosegli petnajst točk. Oranžno veselje na parketu se je lahko začelo.

Zelo težko je bilo prevzeti ekipo v fazi, kjer je sicer nizala zmage, toda kjer je bilo še veliko dela predvsem ključne igralce dvigniti na višjo raven, v formo, ko smo morali glede na svojo kakovost premagati Kamničane.
Bogdan Kotnik, trener ACH Volleyja

Ta sezona je bila z marsikaterega vidika izjemno turbulentna tako za igralce kot za vodstvo kluba, bili so trenutki, ko so se tla pod njihovo prevlado nekoliko zamajala, a nikoli dovolj, da bi jih to spodneslo. Ostali so trdno na svojih nogah in se na koncu veselili ter si tudi oddahnili po naporni sezoni. Tudi trener Bogdan Kotnik, ki je sredi sezone prevzel krmilo zmajev od Tomija Šmuca, in ki je prišel do prve članske lovorike na slovenskih tleh: "Zelo težko je bilo prevzeti ekipo v fazi, kjer je sicer nizala zmage, toda kjer je bilo treba opraviti še veliko dela, predvsem ključne igralce dvigniti na višjo raven, v formo, ko smo morali glede na svojo kakovost premagati Kamničane," je takoj po tekmi povedal Kotnik.

ach calcit ap
Arsen Perić

Kaj je bilo po njegovem mnenju ključnega pomena v tej finalni seriji, da so lahko njegovi varovanci prišli do zmage? "Ključno je bilo to, da sem se s svojim pomočnikom Zoranom Kedačičem pred enim mesecem odločil, da Nathana Robertsa ni, da moramo zmagati brez njega in da moramo v pravo formo spraviti vse ostale. To nam je tudi uspelo. Tudi ko so Kamničani izenačili v finalu, sem verjel v te fante, vedel sem, da v maratonu petih tekem nasprotniki niso boljši."

Oranžni zmaji bodo kakšen dan še proslavljali svoj dosežek, a nato takoj zavihali rokave. Odprtih je namreč ogromno vprašanj, na katere bo treba čim prej odgovoriti. V prvi vrsti sestaviti igralski štab, saj imata le Jan Klobučar in Mario Koncilja veljavni pogodbi, po besedah športnega direktorja po koncu finala Aleša Jerale pa se bo usedel tudi s trenerjem Kotnikom, ki ima še podpisano pogodbo za naslednje sezone, in videl, ali imata enake poglede. Kot kaže, se nam obeta še eno zanimivo poletje pri novih, starih državnih prvakih. A o tem po zasluženem slavju, tistega, kar jim je uspelo doseči na parketu, jim nihče ne more vzeti.

ach calcit ap
Arsen Perić

Na določenih igralnih mestih smo bili prekratki in to bo treba prihodnje leto popraviti. S celotno sezono smo lahko zadovoljni, saj smo bili edini, ki smo namučili državne prvake.
Marko Brumen, trener Calcita

Na drugi strani mreže velja pohvaliti kamniško ekipo, ki že nekaj časa gradi svojo ekipo, letos so najresneje zapretili Ljubljančanom in tudi njim gre velika zasluga, da so lahko gledalci na tribuni uživali v borbeni igri. Na koncu jim je zmanjkalo moči, zmanjkalo svežine, vsi skupaj so se nekoliko iztrošili, a dali vedeti, da gre na njih, če bodo uspeli zadržati svojo ekipo – in to je njihov največji cilj – v prihodnosti resno računati.

Do srebra jim je uspelo priti z nekaterimi igralci, ki so pol dneva preživeli v službah, nato se znojili še na treningu. V svojih vrstah imajo izjemno nadarjenega Tončka Šterna, ki je izjemno napredoval, trenutno verjetno najboljšega prostega igralca v Sloveniji Klemna Hribarja, ki je nenazadnje prepričal tudi Andreo Gianija.

ach calcit ap
Arsen Perić

"Na določenih igralnih mestih smo bili prekratki in to bo treba prihodnje leto popraviti. S celotno sezono smo lahko zadovoljni, saj smo bili edini, ki smo namučili državne prvake. Tudi število zmag nad drugimi nasprotniki je največje v zadnjih letih, tako da smo tudi s tega zornega kota lahko zadovoljni. Žal smo pred začetkom finalne serije ostali brez Žige Šterna, kar se nam je še kako poznalo," je svoje misli na kratko strnil uspešni trener Kamničanov Marko Brumen, ki je bron iz lanske sezone nadgradil s srebrom.

Calcit Volleyball - ACH Volley  1:3 (-25, 23, -22, -15)

Calcit Volleyball: Hribar, Novljan, T. Štern 17, Drobnič, Vidmar 4, Štembergar Zupan 9, Brus 8, Kvas, Stavbar 3, Kotnik 15, Ž. Štern, Brulec 1.
ACH Volley: Flajs 13, Jereb, Plot, Kozamernik 11, Roberts, Purič, Pokeršnik, Klobučar 15, Pleško, Jurić, Kozlowski 3, Mochalski 27, Dolegombai, Koncilja 8.
Galerija

Članki iz rubrike