zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

tp
tp
0 05.05.2015 08:25:23

Od Bakuja do Apeldoorna

Medtem ko bo Andrea Giani svoje varovance v Kranjski Gori prvič zbral danes na spoznavnem kosilu, so odbojkarice že začele trenirati pred dodatnimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo, ko se bodo pomerile z izbrano vrsto Francije.
Varovanke Bruna Najdiča nedvomno čaka težek, a hkrati ne nemogoč zalogaj, če se bodo želele prvič prebiti na evropsko prvenstvo. To bo letos potekalo v Belgiji in na Nizozemskem, v primeru zmagoslavja pa Slovenijo čakajo tekme v skupini A, ki jo gosti nizozemski Apeldoorn, njihove morebitne nasprotnice pa bodo domačinke, Italijanke in Poljakinje. Na seznamu je sicer 19 igralk, a se bo začetka priprav udeležilo le 13 odbojkaric.

"Urška Igličar in Tina Kaker sta svoj nastop v reprezentanci odpovedali, prav tako ne bo štirih mladinskih reprezentantk, Lane Ščuka, Eve Mori, Anite Sobočan in Maje Pohar, ki so z mladinsko reprezentanco že na pripravah za drugi krog kvalifikacij za nastop na mladinskem SP. Pred odhodom v Francijo nas prihodnji teden čaka še gostovanje v Bakuju, kjer bomo z domačo reprezentanco igrali prijateljske tekme,"
je pred uvodnim treningom povedal selektor izbrane vrste.

Bolj kot z nasprotnicami se bodo v prvem tednu priprav dekleta v Mariboru posvečala svoji igri in pripravljenosti, za njimi so namreč dolge in naporne sezone. "Nekatere igralke za sabo nimajo najboljše sezone, zato bomo ta čas skušali izkoristiti, da pridejo do čim boljše forme in če nam bo svojo igro uspelo dvigniti na visoko raven, smo konkurenčni marsikateri ekipi v Evropi. Tudi Franciji, toda če ne bomo pravi, so za nas lahko nevarne tudi na papirju slabše reprezentance od naše."

Članki iz rubrike