sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Tamara Pocak
Tamara Pocak
0 26.04.2015 11:48:35

Misli kapetana ACH-ja: Krivi smo bili izključno igralci

Arsen Perić
Za Andreja Flajsa je bil to že sedmi zaporedni naslov prvaka, a kot pravi, so občutki še vedno izjemni. Potegnil je črto pod še eno sezono v oranžnem dresu in razkril načrte za prihodnost.

"Še posebej sladki so zadnji naslovi, saj se je situacija izpred petih let spremenila. Pred sezono smo veljali za favorite, a ne za tako velike, da bi se lahko pojavili na igrišču in prvi niz odigrali z eno postavo ter drugi niz z drugo. Vesel sem, da smo uspeli vlogo favorita upravičiti," je bil po koncu vesel izkušeni sprejemalec, ki je z oranžnimi zmaji preživel vse. Od največje evforije do največjih skrbi in težav.

Preživel je tudi letošnjo sezono. "To, kar smo osvojili letos, je po mojem mnenju realni domet kluba. V ligi prvakov se mora za kako zmago sestaviti več stvari. Od pravočasne sestave ekipe do zdravih igralcev. Kar pa zadeva srednjeevropsko ligo, je bilo letos tekmovanje zelo specifično, saj je bil le en turnir, tempiranje forme za tisti konec tedna ni bila prioriteta," je z rezultatskega pogleda ocenil preteklo sezono.

andrej flajs 46 ap
Arsen Perić
Z njim smo se dotaknili tudi menjave trenerja: "Z igralskega vidika je bila tista menjava manjše presenečenje. Mislim, da je na vse skupaj delovala kot dobra šok terapija. Tudi igralci smo začeli trenirati z večjo vnemo, kar je pod Tomijem Šmucem manjkalo. Za to smo krivi izključno igralci. Na žalost je v športu tako, da če klub ni zadovoljen z rezultati in igro, najprej odrežejo trenerja."

Flajs ni skrival, da je pred ravnokar končano sezono iskal finančno stabilnejše okolje, a so mu težave s poškodbami preprečile odhod v tujino. "Takrat mi je nasproti stopil tudi ACH Volley, ki je verjel v to, da se bom pozdravil, da bom lahko dobro odigral. Na nekaterih tekmah sem to tudi pokazal, a ne na vseh. Moja prihodnost? Kam me bo peljala odbojkarska pot, ne vem, želim si v tujino, mogoče pa ostanem tudi doma."

Prvič po nekaj letih bo imel Flajs z reprezentančnega pogleda prosto poletje, saj ga Andrea Giani ni uvrstil na seznam. "Imamo visok, mlad in zdrav podmladek, ki igra v najmočnejših ligah. Želim jim, da v evropski ligi dokažejo, da spadajo v vrh in da se ne nazadnje tudi uvrstijo na evropsko prvenstvo."

Članki iz rubrike