Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
0 25.04.2016 08:56:42

Andrea Giani: Moj dopust so trije dnevi z ženo na majhnem otoku

Arsen Perić
Selektor slovenske odbojkarske reprezentance je pretekli konec tedna končal klubsko sezono s svojo Verono, čez natanko teden dni pa se bo že potil v kranjskogorski dvorani in se z izbrano vrsto začel pripravljati na začetek svetovne lige. Med drugim smo se v pogovoru dotaknili tiste srebrne jeseni, nadaljevanja odbojkarske pravljice, njegove razburkane klubske sezone in še česa.

Mineva natanko eno leto, odkar ste sprejeli nov izziv – vodenje slovenske izbrane vrste. Kakšno je bilo to krstno leto v vlogi selektorja?
Lahko rečem, da je bilo zelo zanimivo in uspešno, tudi jaz sem se v tem času veliko naučil. Spoznal sem veliko novih ljudi, delal sem z novimi obrazi in odličnimi odbojkarji. Prav tako sem veliko časa preživel v Sloveniji, kar pomeni, da sem začel spoznavati tudi kulturo te države in navade ljudi. Kar je zame izjemna izkušnja, ker sem ugotovil, da je kultura športa v Sloveniji na zares visoki ravni, to me je res izjemno navdušilo že prvič, ko sem prišel in začel delati, saj sem človek, ki obožuje šport na splošno. Imel sem priložnost, da spoznam to kulturo. V Italiji tega nimamo, tam je vse drugače. V tem času ni napredovala le reprezentanca, tudi jaz kot trener sem se veliko naučil, zrasel sem zaradi te izkušnje, o kateri lahko govorim zgolj v presežnikih.


Katere so za vas tiste najpomembnejše stvari, ki ste se jih naučili kot selektor Slovenije in ki jih prej mogoče niste vedeli?
V prvi vrsti sem si nabral dragocene izkušnje, takšne, ki jih prej nisem imel, saj je to moja prva reprezentanca, ki jo vodim. Delo selektorja in trenerja se zelo razlikuje. Moral sem se spoznati z novimi metodami dela, treningov in priprav. V vsej svoji igralski in trenerski karieri sem do lanskega leta deloval le v Italiji, ko sem prišel v Slovenijo, je bilo zame vse novo, vse drugačno. V prvi vrsti sem se srečal z novo kulturo dela, tudi prehranjevanja, spoznavati sem moral občutke fantov v trenutku, ko so stopili v dvorano na trening. Za trenerja je pomembno, da se vse to čim hitreje nauči. Za napredovanje fantov je pomembno, da sem dojel, kako delujejo ne le na igrišču in v tehničnem pogledu, temveč tudi zunaj igrišča. Pred novimi pripravami sem predsednika odbojkarske zveze prosil, ali lahko del priprav opravimo zunaj Slovenije, zato gremo maja v Brazilijo. To je pomembno tako zame kot tudi za fante. Za vse nas bo to nova izkušnja in s tem lahko spet rastemo.

CELOTNI INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI IZDAJI ŠPORTNEGA DNEVNIKA EKIPA SN!
Značke: andrea-giani, verona

Članki iz rubrike