sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

STA
STA
0 24.06.2016 11:45:01

Slovenske odbojkarice še ne razmišljajo o počitnicah

ozs
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo v nedeljo, predvidoma ob 15. uri, v Bratislavi igrala povratno polfinalno tekmo evropske lige. V sredo so v ljubljanskih Stožicah izgubile z minimalno razliko, za napredovanje v finale potrebujejo zmagi s 3:0 ali 3:1, v primeru zmage s 3:2 bi odločal zlati niz, vsak drugi izid bo šel v korist Slovakinj.

Pred začetkom evropske lige so se slovenske in slovaške odbojkarice v Mariboru pomerile na dveh pripravljalnih tekmah, obakrat so bile boljše izbranke selektorja Mareka Rojka, z enakim izidom pa se je končala tudi prva polfinalna tekma v Stožicah, tako da so Slovakinje pred nedeljsko povratno tekmo v prednosti, ki pa jim še ne zagotavlja uvrstitve v finale. Da bi se vanj uvrstile, bodo morale še enkrat premagati slovensko izbrano vrsto, ki je v Stožicah odlično sprejemala v drugem in tretjem nizu, slabo pa v uvodnem in četrtem nizu, medtem ko so v tie-breaku v ključnih trenutkih tekme naredile nekaj nepotrebnih lastnih napak.

Da s slovenskim sprejemom nekaj ni bilo v redu, dokazuje že pogled na število prejetih asov. Ob dvanajstih lastnih napakah so jih Slovakinje dosegle kar 13, Slovenke ob štirih lastnih napakah le štiri, kar je veliko manj kot na tekmah v skupinskem delu evropske lige, gostje pa so izstopale še po številu blokov. S tem elementom odbojkarske igre so dosegle 18 točk ali šest več od slovenskih odbojkaric, ki imajo rezerve tudi v napadu, predvsem v igri na prvi tempo, sicer močnem orožju slovaške ekipe. Tako sta njihovi blokerki skupaj dosegli kar 43 točk, Michaela Abrhanmova 22, Jaroslava Pencova pa eno manj.

"Na sredini tekmi smo naredili največ lastnih napak v celotni evropski ligi, za nameček smo imeli še najslabši sprejem in začetni udarec. Kot da igralke niso začutile te dvorane, kar se nam je vsekakor poznalo prav pri servisih, ki so bili do zdaj naše zelo močno orožje. Preveč je bilo tudi napak v napadu in vse to skupaj je odločilo tekmo. Toda po drugi strani to pomeni, da je v naši igri veliko rezerv, v Bratislavi bo treba popraviti to, kar je bilo slabo v Stožicah, dvigniti raven svoje igre in verjamem, da nismo brez možnosti," je o boljši igri svojih izbrank prepričan slovenski selektor Bruno Najdič.



S podobnim prepričanjem v Bratislavo odhajajo tudi igralke. Saša Planinšec, ki ima, tako kot njene soigralke še precej rezerv, zanjo velja predvsem za igro v napadu, je največjo pomanjkljivost svoje ekipe videla na sprejemu in servisu. "Prepričana sem, da smo sposobne prikazati veliko boljšo igro. Še posebej na servisu smo resnično močna ekipa, česar na prvi tekmi nismo pokazale, na treningih odlično serviramo in sprejemamo, težava je le v tem, da to dokažemo tudi na igrišču. Ko nam to uspe, lahko igramo proti katerikoli ekipi, ki je na drugi strani mreže. Treniramo odlično, tega sicer v sredo nismo dokazale, ampak zagotovo imamo še rezerve, verjamem, da bomo že v Bratislavi prikazale boljšo igro. Vsekakor na počitnice še ne mislimo iti, pripravljene smo, da se naše igranje v evropski ligi še zavleče," je optimistično razpoložena blokerka slovenske reprezentance.

"Kljub porazu ni še prav nič izgubljenega, ekipi bosta na povratni tekmi v nespremenjenih zasedbah, v teh nekaj dneh se ne bo veliko spremenilo. Predvsem ne smemo iti z negativnim razmišljanjem na Slovaško, še vedno lahko z njimi igramo in se potegujemo za uvrstitev v finale," pa je odločna Živa Recek, korektorica slovenske reprezentance.

V drugem polfinalnem obračunu se bosta pomerili reprezentanci Azerbajdžana in Grčije. Obe tekmi bosta v Bakuju, prva v soboto, druga pa v nedeljo.

Članki iz rubrike