zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 26.07.2016 14:30:16

Odbojka: Že v prvem krogu državne prvakinje z Mariborčankami

Drago Wernig - TAKA
V prostorih Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) v ljubljanski dvorani Tivoli je bil danes opravljen žreb za vse članske odbojkarske lige.

V nekoliko spremenjenem sistemu tekmovanja se bodo že v prvem krogu odbojkarice Calcita Ljubljane pomerile z Novo KBM Branikom, medtem ko bodo odbojkarji ACH Volleyja igrali z ravenskim Fužinarjem Metalom.

Po tem, ko je predsedstvo OZS sredi julija potrdilo vse pravilnike in pravila, ki se nanašajo na tekmovanja v slovenskih odbojkarskih ligah, ter koledar tekmovanj, je bil danes v pisarni OZS žreb v vseh slovenskih članskih odbojkarskih ligah. V tekmovalni sezoni 2016/2017 se je število nastopajočih ekip v članskih ligah spet povečalo in se bo v moški konkurenci v štirih ligah pomerilo 45 ekip, v ženski konkurenci pa bo v petih ligah tekmovalo 54 ekip.

V obeh 1. DOL bo sistem tekmovanja v novi sezoni nekoliko drugačen kot v minuli. Tako se bo v moški konkurenci po prvem delu tekmovanja šest prvouvrščenih ekip v enokrožni ligi pomerilo v modri skupini, druge štiri ekipe pa se bodo v zeleni skupini borile za obstanek med najboljšimi, že po znani obliki pa bo potekala končnica državnega prvenstva (četrtfinale, polfinale, finale). V uvodnem krogu bo aktualni državni prvak ACH Volley doma igral z Ravenčani. Novi prvoligaši so odbojkarji Hoč, ki bodo svojo prvoligaško tekmo igrali proti Mariboru, iz lige je izpadel Go Volley.

Še več sprememb bo v ženski konkurenci, saj se bo šest prvouvrščenih ekip takoj pomerilo v končnici, s tem, da bosta prva-in drugouvrščena ekipi neposredno uvrščeni v polfinale, druge štiri ekipe pa si bodo mesto v polfinalu še morale priigrati v četrtfinalnih tekmah. Zadnje štiri uvrščene ekipe po prvem delu se bodo v dvokrožni ligi pomerile še za obstanek v 1. DOL. Že v prvem krogu si bosta na nasprotnih straneh mreže stali najboljši slovenski ekipi zadnjih let, odbojkarice Calcita Ljubljane, ki bodo branile naslov državnih prvakinj, in Nove KBM Branika, lanskoletne slovenske pokalne zmagovalke.



Odbojkarice UOK Vitala, ki so bile lani tretje v državnem prvenstvu, bodo v novi sezoni igrale pod imenom VOLLEYBALLLjubljana in se bodo v prvem krogu pomerile z Luko Koper. Prvič bodo v prvoligaški druščini igrala Mislinja, po podpisani pogodbi o sodelovanju pa med Alianso Šempetrom in Braslovčami pa bodo Šempetranke še naprej igrale med najboljšimi slovenskimi klubi, Braslovčanke pa bodo igrale v 2. DOL.

V 2. DOL za moške, glede na preteklo sezono, ni sprememb. Dvanajst ekip se v dvokrožni ligi meri za napredovanje v 1. DOL in seveda za obstanek v med drugoligaši. V ženski konkurenci 2. DOL se je tako na vzhodu kot na zahodu število ekip povečalo za dve in jih bo v vsaki po dvanajst.

V 3. DOL za ženske bodo v letošnji sezoni ekipe razdeljene na vzhod in zahod. V moški konkurenci je takšen sistem v veljavi že nekaj let, pri ženskah pa se je zaradi povečanja 2. DOL in tudi zaradi bolj jasnega sistema napredovanja, ob povečanju števila sodelujočih ekip v posamezni ligi, ukinila 3. DOL center.

Pari 1. kroga 1. DOL za moške:
Panvita Pomgrad - Calcit Volleyball
Hoče - Maribor
ACH Volley - Fužinar Metal Ravne
Krka - Triglav Kranj
SIP Šempeter - Salonit Anhovo

Pari 1. kroga 1. DOL za ženske:
Aliansa Šempeter - Formis
VOLLEYBALLLjubljana - Luka Koper
Calcit Ljubljana - Nova KBM Branik
Zgornja Gorenjska - Mislinja
Kema Puconci - GEN-I Volley
Značke: odbojka, dol

Članki iz rubrike