nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sta
sta
0 31.07.2016 08:31:12

Poznata recept, ki se ga bosta držala

www.alesfevzer.com
Ljubljanski turnir v odbojki na mivki na Kongresnem trgu se je končal s slovenskim zmagoslavjem.

Pred 2000 gledalci sta namreč Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik v finalu gladko, z 21:16 in 21:13, premagala Avstrijca Jörga Wutzla in Simona Fruhbauerja.

Za Zemljaka je bil to že tretji zaporedni finale v Ljubljani in druga zmaga, pred dvema letoma se je prav tako veselil zmage z Janom Pokeršnikom, lani, ko je bil Pokeršnik v reprezentanci dvoranske odbojke, pa je bil z Aljošo Urnautom tretji.

»Formula za uspeh je igranje z Janom in te formule se bova držala še naslednja štiri leta. Čim se Jan pojavi, tudi zmaga. Z Avstrijcema, s katerima sva se pomerila v finalu, se zelo dobro poznamo, midva sva bila zbrana od prve do zadnje točke, točke so kar naenkrat prihajale v serijah, vse, kar sva si zamislila, nama je uspelo, zato sva zelo zadovoljna,« je po koncu tridnevnega spektakla spregovoril MVP moškega dela turnirja Zemljak, Pokeršnik pa ga je dopolnil: »Odigrala sva fantastično, rezultatsko je bil morda finale najlažji, a fizično najtežji. Turnir je bil odlično organiziran, občinstvo pa fenomenalno in naju je poneslo do zmage.«

Slovenski uspeh sta v ženski konkurenci dopolnili Mojca Pene in Nina Kontrec, osvojili sta tretje mesto, v malem finalu sta z 2:1 premagali Bolgarki Slavino Kolevo, sicer igralko Calcita v dvoranski odbojki, in Asjo Dinovo.

»Tretje mesto je naravnost fantastičen rezultat, ki sva si ga pošteno zaslužili. Sicer bi lahko bilo tudi bolje, saj sva v polfinalu izgubili za las, a sva vseeno zelo zadovoljni, predvsem zaradi dobre igre,« je povedala Penetova, Nina Kontrec pa je dodala: »Vzdušje je bilo fenomenalno, tako da je bilo na Kongresnem trgu zelo lepo igrati. Vse tekme so bile zelo kakovostne, zato je vsaka dobra uvrstitev na Ljubljana Beach Volley Challengu še toliko boljša.«

Članki iz rubrike