Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
0 23.09.2016 23:00:55

Slovenke boljše od Grkinj

Nikola Miljković
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v prvi tekmi drugega kvalifikacijskega turnirja (skupina F) za nastop na evropskem prvenstvu 2017 v Azerbajdžanu in Gruziji v Mariboru premagala Grčijo. Slovenija se bo danes ob 19. uri na drugi tekmi pomerila z Belorusijo.

Slovenija - Grčija 3:2 (-23, 20, 24, -23, 8) 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev 250, sodnika: Kovačević (Črna Gora), Klein (Danska).
Slovenija: Božič, Blagne, Medved, Igličar 4, Zdovc, Mlakar 23, Najdič 5, Ščuka, Cvetanović 10, Potokar 12, Planinšec 13, Založnik, Sobočan, Grudina 10.
Grčija: Artakianu, Papafotiu 6, Kiosi 16, Lamprousi 12, Oikonomidu, Merteki 5, Iakovidu, Dioti, Chantava 8, Emanuilidu 10, Tocidu 10, Papadopulu.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je z zmago nad grško ekipo še v igri vsaj za drugo mesto v kvalifikacijski skupini F za uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2017. Toda če slovenske odbojkarice v soboto proti Belorusinjam in v nedeljo proti Čehinjam ne bodo igrale bistveno boljše, nimajo veliko možnosti, da izpolnijo cilj.

Slovenske odbojkarice so tekmo začele nesproščeno, privoščile so si nekaj napak v obrambi in napadu in Grkinje so večidel niza vodile za točko ali dve. V končnici je Slovenkam po nekaj točkah Urške Igličar uspel preobrat z vodstvom 23:21, toda Grkinje so znale izkoristiti slabše nadaljevanje naših igralk, dobile so štiri točke zapored in tudi niz.

V drugem nizu so domače odbojkarice zaigrale veliko boljše in s točkami učinkovitih Ize Mlakar in Marine Cvetanović ob drugem tehničnem odmoru vodile 16:8. Toda v njihovi igri so se spet pojavila nihanja, Grkinje so se približale na točko (20:19), toda zasuk jim ni uspel in Slovenke so rezultat v nizih izenačile. V tretjem nizu je bila igra izenačena. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, najvišjega so si v ključnih trenutkih priigrale Grkinje, ki so povedle 24: 21. Ko je kazalo, da bodo osvojile niz, sta se razigrali Mlakarjeva in Cvetanovićeva, ki sta dosegli odločilne točke za vodstvo v nizih.

Četrti je prinesel novi preobrat. Grkinje so po izjemno slabi igri Slovenk povedle 12:6. Napake v slovenski vrsti so se vrstile kot po tekočem traku. Po minuti odmora, ki ga je zahteval selektor Bruno Najdič, so slovenska dekleta zaigrala veliko boljše in uspel jim je preobrat z vodstvom 16:15. Namesto da bi še naprej narekovale ritem igre, so Slovenke spet začele grešiti, še zlasti v napadu, Grkinje pa so s preudarno igro prevzemale pobudo na igrišču, si v končnici priigrale tri točke prednosti (23:20) in izenačile rezultat v nizih. Peti niz je minil v boljši igri slovenskih odbojkaric, ki so ves čas vodile in se veselile prigarane zmage.

"Tekmo smo odigrali brezglavo. Tako slabo nismo odigrali nobene tekme v kvalifikacijah. Dekleta niso pokazala prave želje po zmagi. Igra je slaba popotnica pred obračunoma proti Belorusiji in Češki," je povedal selektor Bruno Najdič.

V prvi tekmi je Češka s 3:2 premagala Belorusijo. Vodi Češka z 9 točkami pred Belorusijo z 8, Slovenijo s 6 in Grčijo z 2.

Danes bosta tekmi drugega kroga, ob 16. uri bosta igrali Češka in Grčija, ob 19. Slovenija in Belorusija, jutri pa še tekmi tretjega kroga, Belorusija in Grčija jo bosta začeli ob 16. uri, Slovenija in Češka pa ob 19. uri.

Značke: slovenija, grčija

Članki iz rubrike