mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

sta
sta
0 15.10.2016 21:10:57

Dražavne prvakinj še drugič uspešne

Odbojkarice Calcit Ljubljane so v svoji drugi tekmi prvega turnirja srednjeevropske lige v dvorani na Galjevici po četrtkovi zmagi proti ekipi VK UP Olomouc premagale še zagrebško Mladost s 3:0 (16, 20, 20)

Slovenske državne prvakinje so po četrtkovi zmagi nad češkim Olomoucem v srednjeevropski ligi zabeležile še svojo drugo zmago. Do nje so prišle po 69 minutah igre, nekaj več težav proti gostjam iz Zagreba so imele le v drugem nizu, ko so ob drugem tehničnem odmoru zaostajale za pet točk, sicer pa so bile ves čas boljše nasprotnice.

Domače odbojkarice so si v uvodnem nizu odločilno prednost priigrale že do drugega tehničnega odmora. Ob prvem so vodile za dve točki, Olivera Kostić pa je bila ob Slavini Kolevi najbolj zaslužna, da so na drugi tehnični odmor že odšle s prednostjo osmih točk. Z blokom Ilke Van de Vyver in asom Kostićeve je bilo na semaforju že 21:10 za calcitovke, ki so do zmage v prvem nizu prišle po uspešnem napadu Katje Mihevc.

V drugem nizu so Zagrebčanke prikazale boljšo igro, na drugi strani so domačinke naredile preveč lastnih napak, kar jim je po točki Luane Božić prineslo tri točke zaostanka (9:12). V še težjem položaju so bile ob odhodu na drugi tehnični odmor, kajti z asom Božićeve so gostje povedle s 16:11. Toda na servis Tine Grudine so z uspešnim napadom kapetanke Tine Lipicer Samec calcitovke izid na 18. točki izenačile, z novim asom Grudine pa je bilo 20:18 za domačo ekipo. Z novim asom je Van de Vyverjeva svoji ekipi priigrala šest zaključnih žog, po napaki Zagrebčank so izkoristile drugo.

Tretji niz je bolje začela domača vrsta, ki je po novi lastni napaki nasprotnic na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo štirih točk. Sledilo je obdobje slabše igre slovenskih prvakinj, kar so Zagrebčanke izkoristile ter s točko Dinke Kulić izid na enajsti točki izenačile, Božićeva pa je poskrbela za prvo vodstvo svoje ekipe v tretjem nizu (12:11). To je bilo tudi njihovo prvo in zadnje vodstvo na tekmi, kajti z asom Grudine so jim calcitovke pobegnile za tri točke (18:15). Pred vstopom v končnico so se jim gostje še enkrat približale na točko zaostanka (20:21), a so domače dosegle štiri zaporedne točke za novo zmago.

Odbojkarice Calcita bodo svoj drugi turnir v srednjeevropski ligi igrale od 27. do 29. decembra v Bekescsabi, kjer se bodo prvi dan pomerile z domačo ekipo Linimar, dan pozneje še z Vasasom iz Budimpešte.

Calcit Ljubljana - Mladost 3:0 (16, 20, 20) 
* Športna dvorana Galjevica, gledalcev 100, sodnika. Szabo in Tillmann (oba Madžarska). 
* Calcit Ljubljana: Grudina 11, Božič, Mihevc 4, Blažič, Pahor, Igličar, Zaplotnik, Kostić 17, Lipicer Samec 5, Jerala, Turk, Koleva 10, Van de Vyver 3. 
* Mladost: Bečić 5, Luketić, Josipović, Kulić 18, Ćaćić, Božić, Lada, Sarjanović, Vrbanc 10, Jurišić, Strunjak 3, Gaši. 

Članki iz rubrike