nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

sta
sta
0 17.10.2016 22:28:05

Kedačičevi možje zmrznili na Štajerskem

Arsen Perić
Odbojkarji Maribora so v tekmi 2. kroga 1. DOL za moške doma premagali ACH Volley s 3:2 (-23, -22, 20, 17, 15).

Slovenski prvaki so doživeli nov hladen tuš. Po porazu v srednjeevropski ligi na gostovanju v Zagrebu so morali tokrat priznati premoč tudi Mariboru, ki ga letos vodi njihov nekdanji igralec Matevž Kamnik. Tako kot v hrvaški prestolnici so izbranci Zorana Kedačiča tudi tokrat zapravili vodstvo 2:0 v nizih, dva niza so izgubili dokaj zanesljivo, v "tie breaku" so že ubranili tri zaključne žoge, četrte pa ne. Maribor, ki je v prvem krogu v sosedskem derbiju prav tako že zaostajal 0:2, a na koncu prišel do zmage, se je tako na prvenstveni lestvici zavihtel pred Ljubljančane, zdaj je drugi, ACH Volley pa je padel na tretje mesto, ob tem, da imata Calcit Volleyball in Salonit tekmo manj.

Mariborčani so naredili kar 41 napak, imeli precej slabši sprejem od tekmecev, tudi blok točk so imeli manj kot tekmeci, vse to pa ni bilo usodno, statistika tokrat pri izbiri zmagovalca ni imela velike vloge. So pa bili Štajerci od prvakov boljši v napadu, v katerem sta bila pri ACH-ju oba blokerja s prvim tempom precej boljša od zunanjih napadalcev, ki na čelu s tujcema Alexandrom Slaughtom in Apostolosom Armenakisom še iščejo pravo formo. Ker se bliža nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov, veliko časa za izboljšanje nimajo več.

Uvodne minute so minevale v izenačeni igri, do drugega tehničnega odmora pa so si Ljubljančani priigrali prednost štirih točk. Mariborska ekipa je njihovo prednost izničila pa 18:18, povedla 21:20, pri 21:21 pa so gostje z zbrano igro osvojili niz. Mariborčani so tudi v drugem nizu igrali dobro, največ težav so imeli v bloku, pri Ljubljančanih pa je šepal sprejem. Ton igri gostiteljev so dajali Alan Košenina, Vasja Plesec, Tin Vrabl in Tomaž Horvat, pri gostih pa sta po učinkovitosti izstopala Kozamernik in nekdanji igralec Maribora Žiga Donik. V končnici so gostje uveljavili izkušnje, povedli 24:22 in nato osvojili še točko za vodstvo v nizih 2:0.

V tretjem nizu je prišlo do preobrata, ki je bil morda odločilen za nadaljnji potek tekme. Po odličnih začetnih udarcih Claudia Carlettija in slabem sprejemu ljubljanskih odbojkarjev so Štajerci povedli 6:0. Tudi v nadaljevanju, ko je namesto Dejana Pelemiša vstopil Alan Košenina, so niti igre držali v svojih rokah, povedli 22:15, pri 24:20 pa je Filip Uremović uspešno končal napad.

Gostitelji so tudi v četrtem nizu narekovali ritem igre. Odlikovali so se z izjemno borbenostjo in zanesljivostjo. Ves čas so vodili za točko ali dve, ob drugem tehničnem odmoru že za pet. Trener gostov Zoran Kedačič je večkrat posegel po menjavah igralcev, a mu to ni prineslo uspeha. Razigrani Mariborčani osvajali točke kot za šalo, povedli 24:14 in nato dosegli še točko za izenačenje v nizih. V petem nizu so je ekipa Maribora večkrat vodila za tri točke, v končnici za dve (14:12), gostje so izenačili, nato pa so gostitelji pri 16:15 po napaki tekmeca osvojili zmagovito točko.

"To je podvig, ki ga nismo pričakovali. V igri ACH Volley je bilo opaziti težave, ki smo jih s pridom izrabili. Fantje so prikazali odlično igro, uživali so v odbojki, ponesli so jih tudi glasni navijači. Pohvaliti moram vse igralce, ki so na igrišču igrali po najboljših močeh in se trudili do zadnjega atoma moči. Kljub manjšim izkušnjam od tekmeca so igrali zelo zrelo. Zmaga nam daje dodatno energijo," je po tekmi dejal Kamnik

Kedačič je bil seveda precej slabše volje: "Razočaran sem. Po vodstvu 2:0 v nizih niti en trenutek nisem pomislil na to, da bomo izgubili tekmo. Sprejem je bil iz minute v minuto slabši, začele so e pojavljati napake, tekmec se je razigral in nismo ga uspeli zaustaviti. Igral je odlično, zlasti v napadu, tako da v bloku nismo našli rešitve. Poskušal sem z menjavami igralcev, a nisem 'zadel prave' šesterke. Mariboru čestitam za zmago."

Značke: ach, maribor

Članki iz rubrike