Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.03.2017 19:03:47

Formis boljši od GEN-I-ja

Odbojkarice Formule Formisa so v prvi četrtfinalni tekmi končnice 1. DOL za ženske doma premagale GEN-I Volley s 3:2 (-22, 17, -20, 21, 9).

* VŠD Hoče, gledalcev 90, sodnika: Perčič (Kamnik), Jovanovič (Komenda).
* Formula Formis: Pehnec 4, Vahen Desy 25, Sešel 6, A. Kerbler 8, Pogorevc, Vojinović 9, Borko 13, Polanec, Kotnik 3, K. Kerbler, Eržen 17, Štern, Sužnik, Pajnik.
* GEN-I Volley: T. Bavdaž, P. Marušič 7, N. Bavdaž 1, Kolbl 16, Djukić 8, Grbac 17, Š. Marušič 7, Spačal 12, Vičič, Gubaš, Simčič, Beguš.

Ekipa Formule Formis uvodnega niza prve četrtfinalne tekme državnega prvenstva ni začela najbolje. Šepala sta zlasti sprejem in blok, tako da so gostje brez večjih težav dosegale točke. Goričanke so z zanesljivo in zbrano igro povedle 11:6, nato pa s točkami Mirte Grbac in Sare Djukić vodstvo povišale na 19:11. V vrsti Rogožank je bila za igro najbolj razpoložena Maja Vahen Desy, v končnici niza se je razigrala še Darja Eržen - skupaj sta dosegli enajst točk -, pri vodstvu Goričank 24:22 pa je Teja Kolbl dosegla zmagovito točko v uvodnem nizu.

Tudi v začetku drugega niza Rogožanke niso ujele ritma igre. Za tekmicami so zaostajale za točko ali dve, pri rezultatu 10:10 so izničile prednost, nato pa s štirimi zaporednimi točkami Erženove in po dveh napakah gostij povedle 16:10. Pri rezultatu 19:12 so si domače privoščile nekaj slabih potez in borbene in uporne Primorke so znižale prednost na 19:16. V končnici so Rogožanke spet zaigrale odločno in rezultat v nizih izenačile na 1:1.


Goričanke so tretji niz začele imenitno. Po neugodnih začetnih udarcih Špele Marušič so z učinkovito igro Grbčeve, Katarine Spačal in Teje Kolbl v napadu ter z uspešno igro v bloku povzročale veliko težav gostiteljicam, ki so delovale nebogljeno, in povedle kar 13:1. V nadaljevanju je v domači vrsti namesto Erženove zaigrala Nina Kotnik, njihova igra pa je postala bolj zanesljiva. Toda gostje do končnice, v kateri so povedle 21:11, niso popuščale in so brez težav osvojile niz.

V četrtem nizu se je v igro vrnila Erženova in bila ob Desy Vahen najzaslužnejša za vodstvo Rogožank 8:5. V nadaljevanju je učinkovita Spačalova skrbela za to, da prednost domačih ni bila višja od treh točk (15:12, 18:15). V končnici sta odločilne točke za izenačenje v nizih dosegli Desy Vahen in Tamara Borko.

Tudi v petem nizu so niti igre v svojih rokah držale Rogožanke, ki so povedle 4:0 in 8:3, nato pa z zbrano igro tekmo pripeljale h koncu.

"Potem ko so gostje povedle v nizih 2:1, je naša ekipa zaigrala veliko bolje in zasluženo dobila preostala dva niza. V igri je bilo preveč nihanj, na srečo so bile izkušene igralke v odločilnih trenutkih dovolj zbrane in odločne," je povedal trener Formule Formis Sebastjan Zorenč.

"Po vodstvu 2:1 v nizih se je izkušena domača ekipa razigrala in zasluženo zmagala. Čaka nas druga tekma, upam, da bomo tekmice premagali in da bo o napredovanju odločala tretja tekma," je povedal trener gostij Alen Baktašević.

Značke: odbojka, dp, ženske

Članki iz rubrike