evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 03.03.2015 08:26:59

Ragbi: Izbrano vrsto bo vodil Novozelandec

rugbyljubljana.si/
Izvršni odbor Ragbi zveze Slovenije je po predlogu strokovne komisije na čelo reprezentance postavil Andrewa Fentona.

Priznani novozelandski strokovnjak je v preteklosti vodil tudi selekcijo Južne Avstralije in verjetno predstavlja za največjo okrepitev do zdaj.

Po odhodu karizmatičnega Emmanuela Meyerja, ki se je moral zaradi dela preseliti v tujino, je nastala vrzel, katere zapolnitev je vodstvu predstavljala velik izziv, saj je v tem delu Evrope malo strokovnjakov s tovrstnimi izkušnjami. Po daljših pogovorih je novi selektor postal Novozelandec Andrew Fenton, ki je ragbi igral v Franciji, v najbolje plačani ligi na svetu.

Po koncu karirere se je usmeril v trenersko delo in kmalu postal selektor selekcije Južne Avstralije. Trenutno je človek z najbrž največ znanja o ragbiju v tem delu Evrope.

"Zelo sem vesel, da se nam je ponudila priložnost za sodelovanje z Andrewom Fentonom, ki bo prevzel mesto selektorja, saj bo reprezentanca zaradi njegovega znanja in izkušenj še pridobila na kakovosti in upam, da tudi ohranila trenutni zmagovalni niz. Novemu selektorju bi ob tej priložnosti zaželel veliko delovnih in tekmovalnih uspehov," je dejal predsednik zveze Primož Bohinc.

max skofic
Arsen Perić
"Z njim kot trenerjem smo že imeli možnost sodelovati v pripravah na tekmo s Srbijo in zato poznamo njegov način dela. Andrew prinaša ogromno zalogo znanja, še najpomembnejše pa je, da si želi ekipo popeljati še dlje. Pred nami je kar nekaj pomembnih tekem in veseli me, da je vprašanje o novem trenerju razrešeno, Andrew je odlična izbira, ki jo stoodstotno podpiram," je nad novo pridobitvijo navdušen Max Skofič


"Kljub zmagam v zadnjem letu verjamem, da je v slovenski reprezentanci še ogromno prostora za izboljšave. Pomembno bo, da pokažemo, česa smo sposobni. Naša naslednja nasprotnika sta Luksemburg in Avstrija, oba zelo dobro organizirana in samozavestna v svoji igri. Zato bomo morali dvigniti in nato obdržati raven koncentracije in intenzivnosti," pa so prve besede novega selektorja.

Članki iz rubrike