Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 15.04.2015 14:37:06

Piletič: Bertoncelj je sposoben priti do medalje

Nikola Miljković
V četrtek prvi nastop na EP v športni gimnastiki čaka tudi moške.

V Montpellieru je pet Slovencev, med njimi prvi adut za finale oziroma medaljo Sašo Bertoncelj, katerega kvalifikacije na konju z ročaji čakajo zvečer.


Bertoncelj na jugu Francije brani bron iz lanskega EP v Sofiji. Tridesetletnik je že napovedal, da ga kar tako ne bo predal naprej, zaveda pa se tudi, da so v Montpellieru zbrani vsi najboljši tekmovalci na konju z ročaji na stari celini, z izjemo svetovnega in olimpijskega prvaka Madžara Krisztiana Berkija, ki je poškodovan.

Že za preboj med osmerico finalistov bo moral pokazati dobro sestavo in brez napak. Na torkovem uradnem treningu je vajo opravil brez večjih težav, po seskoku je dvignil roke v znak zadovoljstva.

"Nimam težav, nimam se kaj pritoževati, vse je šlo dobro, vključno s seskokom. Ampak bi lahko šlo še malo bolje," pravi Bertoncelj, ki je zadnji del priprav na EP opravil v Čakovcu, kjer imajo orodje znamke Gymnova, katero je tudi v Montpellieru.

Preostali Slovenci se bodo težko prebili v finale. Še najbližje sta mu lahko Rok Klavora in Žiga Šilc na parterju. Oba sta potrebovala nekaj časa, da sta se navadila na tukajšnji parter, saj trenirata na drugačnem. S tem so se spopadali tudi nekateri najboljši telovadci. Klavora bo v kvalifikacijah nastopil še na krogih in konju.

"Pozna se, da je orodje drugačno. Gymnova je posebno, rabimo nekaj priprave. Pozna se, da je bil Sašo v Čakovcu in je treniral na tem orodju. Vsak po svoje prenaša orodja. Na uradnem treningu sta Žiga in Sašo opravila v redu, ostali pa zadovoljivo. To je priprava, preizkus orodja, to še nič ne pomeni. Saševa super vaja še ni zagotovilo. Prepričan sem, da bodo dali fantje vse od sebe," pravi selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.

"Trdil sem, da se Sašu forma dviguje. Zdaj se je ustalil. Pokazal je, da z lahkoto vajo zelo dobro izpelje. Če bo takšno vajo izpeljal v finalu, bo to zelo, zelo blizu medalje. Ne moremo govoriti, da jo bo osvojil, ker so tu še drugi konkurenti. Ampak Sašo je dobro pripravljen, nima zdravstvenih težav, vse kaže da je sposoben priti visoko, do medalje, ampak najprej je treba priti skozi kvalifikacije," dodaja Piletič, ki je tudi trener Bertonclja.

Alen Dimic ima že nekaj dni težave z bolečinami v hrbtu in je v torek prvič telovadil brez večjih težav, pa čeprav s protibolečinskimi tabletami. Njegov nastop v četrtek ni pod vprašajem, tekmoval bo na bradlji, drogu in konju z ročaji.

"Na uradnem treningu je več ali manj naredil vse stvari. Ko se bo tekmovanje začelo, ko se bo dvignil adrenalin, zrasla motivacija, je sposoben narediti dve zelo dobri vaji na bradlji in drogu," o Dimičevih težavah meni Piletič.

Z vsemi šestimi orodji se bo spopadel najmlajši član reprezentance Peter Lampret, debitant na EP, ki bo tako nastopil na preskoku, bradlji, drogu, parterju, konju z ročaji in krogih, ki so njegovo najmočnejše orodje.

Članki iz rubrike