pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 19.05.2015 13:14:10

Brez težav proti Bosancem

Matej Lepej
sk
Četrti dan tekmovanj na SP v Nemčiji so naši reprezentanti že zgodaj zjutraj nastopili proti predstavnikom Bosne in Hercegovine in jih odpravili s 7:1.
Trener Bojan Pihlar je glede na tekmo z Nemci v postavi naredil nekaj sprememb. Namesto Veliščka je ekipo uvrstil Tržičana Blaža Čerina. Glede na zgodnjo uro igranja je v začetno dvojico postavil najstarejša igralca, Primoža Čerina in Janžeta Lužana. Oba sta vseeno začela kar nekam zaspano, še posebej Janže, izgubila prvi niz in naredila zaostanek desetih kegljev. Potem pa sta le prestavila v prestavo višje in oba nasprotnika, Paštar in Alagić, sta hitro položila orožje. Na koncu se je Primož ustavil pri 630, Lužan pa pri 612 podrtih kegljih.

Grega Bajželj in Aleš Blaž
sta tako prišla na stezo s prednostjo 137 kegljev. Tudi oba Kranjčana se sprva nikakor nista mogla prebuditi. Blaž je na polovici imel na računu 293 podrtih kegljev in zaostanek osmih kegljev, medtem ko je Gregor Bajželj vseeno povedel z 274:258. V nadaljevanju ga je zamenjal Jure Starman, ki je prislužil točko za našo ekipo. Blaž, junak dvoboja z Nemčijo, pa se nikakor ni mogel znajti in na koncu izgubil z 0:4 (586:607).

V zadnjem paru sta igrala Matej Lepej in Blaž Čerin, in tudi pri njima je bil uvodni niz zelo zaspan. Toda ko sta se razigrala, sta zanesljivo opravila z obema nasprotnikoma. To sta bila tudi najbolj kvalitetna dvoboja v celotni tekmi. Pivčan Lepej, katerega so vzpodbujali tudi starši, je Saraća odpravil s 3:1 (635:605), mladi Čerin pa je z Lotino, ki sicer igra v Nemčiji, igral 2:2, vendar pa je bil boljši v kegljih s 620:618.

Za naše je to pomembna zmaga, saj se je Bosna ponovno pokazala v zelo dobri luči in v pogledu na prejšnje prvenstvo močno napredovala. Že med samo tekmo je najstarejši v naši vrsti, Ljubljančan Primož Pintarič, dejal: "Morda bi lahko dosegli malo višji rezultat, toda tudi to je dovolj za zmago."

Ekipni rezultat je bil nekoliko nižji kot pri Nemcih, a je to razumljivo. Tekma se je začela že ob osmi uri, ko je naš bioritem še zelo zaspan, medtem ko smo z Nemci začeli tekmo v popolnoma normalnem času za tekmo, ob sedmi uri zvečer.

Tudi selektor naše reprezentance Mariborčan Bojan Pihlar je bil zadovoljen: "Rezultat res ni bil visok, toda zmaga ni bila nikoli vprašljiva. Zgodnja ura pa je vseeno naredila svoje. Tudi z obema rezervama sem bil popolnoma zadovoljen. Sedaj se lahko v miru začnemo pripravljati na Srbe."


Že med tekmo naših z Bosno se je na tribunah dvigovala temperatura. Dvorana se je ponovno napolnila, saj je bil na vrsti veliki derbi med Nemčijo in Srbijo. Domači gledalci so svoje ljubljence spet želeli ponesti do zmage, toda to jim ni uspelo. Srbi so jih z odlično igro že sredi prvega para ohladili in prišli do vodstva z 2:0. V nadaljevanju so naši nekdanji bratje zanesljivo držali razliko in rutinirano prišli do zmage. Ob tem so poskrbeli, da so se tribune že pred koncem dvoboja začele prazniti, saj so gledalci s težavo dojeli, da so Srbi daleč pred njimi. Žal to  praktično pomeni tudi konec upanja za slovensko uvrstitev v četrtfinale.

Padel pa je tudi najboljši najboljši rezultat dosedanjega prvenstva, ki je bil v solastništvu Aleša Blaža in Vilmoša Zavarka s 687 podrtimi keglji. Presegel ju je Madžar Levante Kakuk, ki je podrl še osem kegljev več. Pri dekletih je za zdaj najboljši dosežek v rokah Nemke Sine Beisser, ki ji je padlo 645 kegljev.

Bosna in Hercegovina - Slovenija 1:7 (10:14; 3511:3665)

J. Lužan - Đ. Paštar 3:1 (612:558)
P. Pintarič - A. Alagić 3:1 (630:547)
A. Blaž - N. Galić 0:4 (586:607)
G. Bajželj/J. Starman - Ž. Vajkić/N. Hrustemović 3:1 (582:576)
M. Lepej - B. Sarač 3:1 (635:605)
B. Čerin - D. Lotina 2:2 (620:618)

Članki iz rubrike