evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 23.05.2015 16:32:13

Nemke premočne, ostal je bron

sk
Slovenskim kegljavkam se na ekipnem SP v nemškem Speichersdorfu ni uspelo uvrstiti v finale. V polfinalu so 2:6 izgubile proti domačinkam in se morale zadovoljiti z bronastim odličjem.

Trener Lado Gobec je pred tekmo ponovno malce spremenil postavo. Tokrat je ob Anji Kozmus dal na začetek še Evo Sajko. Nemci pa so v uvodni par uvrstili svojo najboljšo igralko Sino Beisser, ki se je pomerila s Sajkovo, in prekaljeno Schneiderjevo. Uvodni niz sta naši igralki odigrali malce zaspano in Nemke so so si priigrale prednost v igri na polno, v čiščenju pa so bile izenačene. Toda v predzadnjem metu Kozmusova ni podrla praznega keglja in ni šla na polno. S tem je Nemki za dva keglja poklonila set točko. Ko je že kazalo, da bi se lahko naši igralki v zadnjem nizu še izmazali, pa sta obe padli v igri in pristali na 138 in 139 podrtih kegljih. Nemki sta dobili igri in povedli z 49 keglji prednosti.

Velika pričakovanja smo imeli v drugem paru od kombinacije Barbara Fidel in Branka Pavlović. Toda upanja na zmago je bilo iz meta v met vse manj. Medtem ko je Barbi bila bitko za zmago proti stari znanki Danieli Kicker, pa se Branka nikakor ni znašla. Njena tekmica Saskia Seitz je hitro nabirala prednost in Nemke so hitro pobegnile na sto kegljev razlike. Fidelova je na koncu uspela dobiti svoj dvoboj, medtem ko je Branka proti Seitzevi izgubila s kar 92 keglji razlike. Dosežek Nemke (649 podrtih kegljev) je doslej najboljši v ženski konkurenci.

V zadnjem paru je Nada Savič po odličnem zadnjem nizu (177) premagala mlado Zimmermannovo, medtem ko je bila Brigita Strelec sicer uspešnejša od Barthove, vendar pa je izgubila zaradi nezbranosti v prvih treh nizih v končnici, dvakrat le za en kegelj.

Lado Gobec je bil po koncu tekme zelo slabe volje: "Vse po vrsti so igrale zelo slabo. Preveč krogel se je vozilo mimo prvega keglja in potem ne more biti rezultata. Tako je Eva izgubila svoj dvoboj praktično v prvih metih, potem ko se je predolgo iskala in se selila iz desnih dam preko sredine v levo in nazaj. Podobno je bilo s praktično celo ekipo, s tem da  je bila Branka daleč od svoje prave podobe. Nemke so umirjeno odlično odigrale in na koncu zasluženo zmagale." 


Med našimi dekleti je bilo čutiti obilo slabe volje in tudi žalosti, saj so bile prepričane o zmagi, toda potolažiti se bodo morale z bronom. Cilj odprave, osvojiti kolajno, je bil izpolnjen, toda želja je bila mnogo večja.

V ostalih polfinalnih tekmah smo videli zelo izenačene in razburljive boje. V ženskem dvoboju med Hrvaško in Češko so v zadnjem paru naše sosede po zaslugi zelo razpoložene Ines Maričić (644) le uspele zlomiti odpor Čehinj in se z zmago prebiti v veliki finale. Tekma med domačimi Nemci in branilci naslova Madžari je bila razburljiva praktično do zadnjega meta. Nemcu Thomasu Schneiderju (691) je uspelo v predzadnjem metu podreti devetko in je šel še enkrat na polno, Madžaru Boanti pa na veliko smolo ne. V zadnjem metu je Nemec s sedmico potrdil zmago s tremi keglji razlike. V drugem polfinalu pa so Srbi predvsem po zaslugi neverjetnega Vilmoša Zavarka, ki je podrl kar 721 kegljev, le uspeli ugnali presenetljivo dobre Avstrijce in se uvrstiti v finale.


Izidi polfinalov

Ženske
Hrvaška - Češka 6:2 (15:9;3634:3565)

Slovenija - Nemčija 2:6 (7:17;3568:3674)
Anja Kozmus - Simone Schneider 1:3 (597:617)
Barbara Fidel - Daniela Kicker 2:2 (603:591)
Eva Sajko - Sina Beisser 1:3 (596:625)
Branka Pavlović - Saskia Seitz 0:4 (557:649)
Nada Savič - Melina Zimmermann 2:2 (612:590)
Brigita Strelec - Saskia Barth 1:3 (603:602)

Moški
Nemčija - Madžarska 5:3 (10:14;3851:3848)
Srbija - Avstrija 5:3 (14:10;3899:3869)

Članki iz rubrike