1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 02.10.2015 12:56:49

Waldner prejema čestitke za jubilej

Reuters
Del švedske odprave je že zapustil prizorišče namiznoteniškega evropskega prvenstva v ruskem Jekaterinburgu. Odhiteli so v domovino, kjer 50. rojstni dan praznuje legendarni Jan Ove Waldner.

"Je izreden igralec," je pred leti Waldnerja pohvalila švedska kraljica Silvija in dodala svoje mnenje k številnim vzdevkom kot je namiznoteniški Mozart, genij, estet in drugi. In kraljevi par nikoli ni skrival, da sta navijača igralca, ki bo v soboto na ladji pred Stockholmom praznoval Abrahama.

"Waldner je izredno talentiran igralec, ki je vplival na generacije in za njih razvil nov pristop k igri. Kitajce je lovil, jih ujel in premagal," je o enem svojih tekmecev dejal nemški as Jörg Rosskopf. S svojim talentom se je Šved dokopal do olimpijskega zlata v Barceloni 1992, do šestih naslovov svetovnega prvaka in kar enajstih zlatih medalj na Stari celini.



Ne glede na svoj zvezdniški status je Waldner uspel zasebno življenje skriti pred mediji. Ni skrivnost, da rad spije pivo in zaide v igralnico, da ni poročen in nima izpita, a podrobnosti iz življenja igralca, ki kljub visokim letom še vedno igra za BTK Stockhom, so znane le izbrancem.

Na slavju bo manjkal švedski trener Ulf Carlsson, ki je za ekipo treh kron z Waldnerjem igral v isti ekipi, kasneje pa je bil njegov trener. Najlepši je spomin na leto 1997: "Takrat je postal svetovni prvak s sedmimi zmagami in izkupičkom 21:0 v nizih. To je bilo res neverjetno." K jubileju pa Carlsson v smehu dodaja: "Morda je počasi res napočil trenutek, da končno tudi sklene športno pot."

Članki iz rubrike