sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 28.10.2015 11:48:36

V vodstvu Bajžljeva in Jančar

Sara Mržljak (Bela Krajina)
psno
Minuli konec je bil na sporedu prvi krog DP posamezno in v kombinaciji za mladinke in mladince. Prve so se merile na kegljiščih v Hrastniku in v Kamniku, drugi v Novi Gorici in v Litiji.

V Pivki je presenetila domačinka Maja Česnik, ki je podrla izvrstnih 571 kegljev. Še najbližje ji je prišla Korošica Julia Vačuna iz Fužinarja, ki je zmogla le 18 kegljev manj. Obe sta bili potem v Kamniku kar precej slabši. To kegljišče je najbolje izkoristila Cerkničanka Maruša Forjanič (561) in se potem iz ozadja prebila do sedmega mesta po dveh nastopih. Zelo dobro je igrala tudi Špela Kunčič (551), ki je dosegla drugi rezultat, toda vseeno ni prišla v finale, za katerega je bila malenkost prekratka. V finale se je namreč prebilo le najboljših šestnajst igralk iz prvega kroga.

Kot najboljša bo na finalu, ki bo v soboto v Cerknici (začetek ob deseti uri), startala Kranjčanka Nuša Bajželj, ki ima le tri keglje prednosti pred Črnomaljko Saro Mržljak. Finale bo zelo razburljiv, saj je za naslov in kolajne v kombinaciji (štejejo vsi trije rezultati) v borbi praktično vsa šestnajsterica, saj zadnja, Celjanka Neva Taškar, zaostaja le 36 kegljev. Sam nastop (enako tudi pri mladincih) v Cerknici pa bo štel za posamično državno prvenstvo.

Mladinci so svoje nastope opravili v Novi Gorici in v Litiji. Kegljišče na Primorskem ni prineslo kakšnih večjih pretresov. Najboljši v Novi Gorici je bil Miko Steržaj iz Radencev, ki je končal pri 576 podrtih kegljih. Mladi Miko ima seveda bogate gene, saj izhaja iz zelo znane družine Steržaj. Podoben nastop mu je uspel tudi v Litiji in ima sedaj s tretjim mestom odlično priložnost celo za kolajno v kombinaciji.

V Litiji sta bila daleč pred vsemi lani najuspešnejša mladinca, Postojnčan Požar s 616 in Kamničan Jančar s 604 podrtimi keglji. Tretji rezultat po vrednosti pa je uspel Zagorjanu Davidu Jermanu (574), ki se je iz ozadja prebil med finaliste. V sobotnem finalu, ki se bo začel ravno tako v Cerknici ob dveh popoldne, ima vodilna trojka veliko prednost pred zasledovalci. Požun, Špeh in Hrvatin lahko ob svojem odličnem dosežku upajo na napako vodilnih, da se dokopljejo do odličja v kombinaciji. Boj v posamični konkurenci je odprt za vse, saj vsi startajo iz ničle.

Izidi prvega kroga
Mladinke
1. Nuša Bajželj (Triglav) 1072
2. Sara Mržljak (Bela Krajina) 1069
3. Maja Česnik (Pivka) 1068
4. Tina Hren (Brest) 1067,
5. Klara Smrekar (Krka) 1065
6. Leila Lisjak (Adria) 1062
7. Maruša Forjanič (Brest) 1060
8. Teja Abraham (Fužinar) 1057
Mladinci
1. Jakob Jančar (Kamnik) 1159
2. Žiga Požar (Proteus) 1150
3. Miko Steržaj (Radenska) 1147
4. Nejc Požun (Kočevje) 1125
5. Domen Špeh (Brest) 1101
6. Andrej Hrvatin (Adria)
7. Matej Peternelj (Izola) 1086
8. Metod Zamljen (Kamnik) 1083


 

ODLIČNA ČREPOVA IN ČERIN

Vzporedno z mladinskim DP so potekale tudi pregledne tekme naših kandidatov za mlado reprezentanco (U-23), ki jih maja čaka SP v Novigradu na Hrvaškem. Pri dekletih je izstopala Celjanka Saša Črep, ki je bila najboljša tako v Kamniku (566), kot tudi v Hrastniku (599). Skupno 33 kegljev manj je podrla Tržičanka Urša Mejač. Vse preostale, največ iz Notranjske, pa so prikazale občutno manj. Pri fantih je izvrstno formo pokazal Blaž Čerin iz Ljubelja. V Litiji je končal pri 640, v Novi Gorici pa pri 607 podrtih kegljih. Z dobrimi 50 keglji zaostanka pa so se za Tržičanom zvrstili Mariborčan Jurančič, igralca Bresta Simčič in Jurca, Izolčan Pavlovič in Litijan Ivančič.

Značke: kegljanje, mladinci

Članki iz rubrike