benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ps
ps
0 02.11.2015 22:17:12

Kaznovan zaradi ozaveščanja o kruti bolezni

Liga NFL je kaznovala "running backa" Pittsburgh Steelersov DeAngela Williamsa zaradi črt pod očmi, ki si jih narišejo igralci.

Saj veste, tiste črne, ki nase vlečejo svetlobo in omogočajo boljši vid oziroma preprečujejo bleščanje. A Williams je imel na črni podlagi še nekaj napisano z roza črkami. "Našli bomo zdravilo" je pisalo v angleščini, nanašalo pa se je na zdravilo proti raku dojk.

Williams je namreč vnet borec za ozaveščanje o tej bolezni, zaradi katere je umrla njegova mama in že štiri tete! Oktober je mesec, posebej posvečen temu in Williams je skušal to še dodatno izkoristiti. Napaka! Liga NFL ne pozna milosti in ga je zaradi tega kaznovala z denarno kaznijo 5.757 dolarjev, ker pač nekaj takega s pravili lige ni dovoljeno.

williams

In kot ni dovoljeno še marsikaj drugega, zato je Williams v preteklosti obšel pravila s tem, da si je v roza barvo pobarval svoje nohte ali pa kitke na svojih laseh, nekoč je nosil celo roza športne copate, vse zato, da bi se s tem spominjal svoje mame in tet oziroma opozarjal na nevarnost te bolezni.

"Rak dojke je, hočeš nočeš, del moje družine. Zato sem tako vnet glede ozaveščanja, saj sem iz prve roke videl, kako bolezen vpliva na druge. Nekoč je k meni pristopila gospa in mi dejala, da se je dala pregledati samo zato, ker je videla moje roza superge. Mislil sem si, hej, roza je res veliko več kot zgolj barva. Je rešitelj življenj. Je ozaveščanje. Če dosežemo eno, dosežemo milijone. Če dosežemo milijone, smo naredili naše delo in prišli bližje k temu, da poiščemo zdravilo," je nekoč zapisal Williams. 

williams-mama

Če že oči ne sme nositi roza barve, jo bova pa midve, sporočata hčerkici Williamsa in dodajata, da njiju liga NFL ne more kaznovati.

Kazen lige NFL je v ZDA dvignila veliko prahu, zlasti zgražanja, saj ima liga svoje akcije v povezavi z boleznijo, na račun katerih spet služi dodaten denar, čeprav ga nekaj prispeva v dobrodelne namene. A tisto polni žepe, Williamsove črte pod očmi ali roza kitke pač ne. Oziroma očitno tudi, s pisanjem kazni ... In še največja ironija v vsem tem: Williams ima take črte pod očmi že nekaj let, a očitno prej tega niso opazili prva kazen pa je zdaj prišla ravno v mesecu ozaveščanja za boj proti raku dojk.

Značke: nfl, williams, rak-dojk

Članki iz rubrike