sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 19.11.2015 18:35:13

Nagrada Marjana Rožanca Anžetu Urankarju

vszi
Slovenski kajakaš v spustu na divjih vodah Anže Urankar je letošnji dobitnik nagrade Marjana Rožanca za izjemne športne dosežke, ki jih podeljuje Mestna občina Ljubljana.

S 17 leti je Anže Urankar s slovensko člansko kajakaško reprezentanco v spustu na divjih vodah na članskem svetovnem prvenstvu v Sondriu v Italiji osvojil naslov svetovnega prvaka.

Član Kajak kanu kluba Ljubljana se s kajakaštvom ukvarja osem let. V vseh teh letih je pokazal izjemen napredek - zanj in za kajakaški šport je bila sezona 2014 sanjska. V Sondriu je Urankar s slovensko člansko reprezentanco v spustu na divjih vodah postal najmlajši svetovni članski prvak v zgodovini tega športa.

Na mladinskem evropskem prvenstvu je osvojil srebrno medaljo. S svojo kakovostjo, nadarjenostjo in vsestranskostjo pa je avgusta 2014 blestel tudi v slalomu na mladinskih olimpijskih igrah v Nanjingu na Kitajskem in osvojil zlato olimpijsko medaljo v slalomu. Bil je edini slovenski nosilec zlatega odličja v individualnih športih na teh olimpijskih igrah. Zaradi športnih uspehov in svojega značaja predstavlja vzor generacijam mladih, ki se vključujejo v vrhunski šport.

Na današnji slovesnosti v Mestnem muzeju Ljubljana so podelili še tri Rožančeve nagrade za daljše časovno obdobje.


Prejeli so jih Helena Žigon, ki je svojo izjemno voljo in veselja do življenja več kot 70 let dokazovala s sodelovanjem na številnih športnih prireditvah, svoj zadnji pol maraton je pretekla točno na svoj 86. rojstni dan in s tem na novo postavila meje starosti. 

Andrej Razdrih, ki se je organizirano ukvarjal s košarko, smučarskim tekom, kolesarjenjem, cestnim tekom in planinarjenjem, bil pa je tudi pobudnik in soustanovitelj Ljubljanskega maratona, kjer je 20 let opravljal vlogo predsednika organizacijskega odbora. 

Tomislav Levovnik, ki je bil že od zgodnje mladosti predan športu, najprej kot aktivni tekmovalec v alpskem smučanju in igralec rokometa, nato pa poklicno in ljubiteljsko - kot športni delavec.

Med drugim je deloval tudi kot predsednik Atletske zveze Slovenije, dolgoletni sekretar Kluba slovenskih olimpijcev in predsednik Veslaške zveze Slovenije.

Članki iz rubrike