pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Nekdanji šef Darsa dela za Bojano Beović

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 30.01.2016 08:18:51

Nekoč velesila, danes nezaželeni

Reuters
Bolgarski dvigalci uteži brez olimpijskih iger v Riu.

Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani je zavrnilo pritožbo bolgarske zveze za dviganje uteži, ki ji je mednarodna zveza zaradi dopinških prekrškov prepovedala nastop na letošnjih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Bolgarska zveza je bila s pritožbo sicer delno uspešna, za zdaj ji ne bo treba plačati 500.000 dolarjev kazni.

Novembra lani je krovna zveza tega športa IWF kaznovala bolgarsko zvedo s prepovedjo nastopanja na OI in pol milijona dolarjev kazni, potem ko so pri kar 11 članih bolgarske zveze odkrili nepravilnosti pri dopinških testih.



Bolgari so se decembra pritožili na Cas in zahtevali razveljavitev odločitve. Toda v Lozani so podprli mednarodno zvezo, ki je kot enega ključnih argumentov navedla, da je bilo v isti sezoni spornih več kot devet primerov. Je pa Cas zavrnil denarno kazen bolgarski zvezi.

Bolgarija ima sicer precej težav s svojimi dvigalci uteži na olimpijskih igrah; leta 2008 v Pekingu so ekipo zaradi podobnih nepravilnosti že izključili, leta 2000 v Sydneyju pa so morali športniki te države, potem ko so razkrili pozitivne dopinške teste, vrniti tri osvojene medalje.

Članki iz rubrike