901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 05.02.2016 10:33:30

Dvojni notranjski derbi v Postojni

Brigita Strelec
psno
Trinajsti krog kegljaške lige prinaša dvojni zanimivi derbi v Postojni. Najprej se bosta pomerili ženski ekipi domačega Proteusa in Bresta iz Cerknice.

Ta tekma bo zelo nepredvidljiva, kot že nekaj sezon zapored. Res so imele Postojnčanke v zadnjih tednih težave z boleznijo, toda ta derbi je zanje še posebna motivacija. Potem si bosta stopili nasproti še moški ekipi obeh klubov. Na papirju so Cerkničani močnejši tekmec, toda derbiji so nepredvidljivi. Poleg tega so Cerkničani oslabljeni zaradi poškodb in bolezni. Še vedno se zelo pozna odsotnost Veliščka in Simčiča. Tudi tu motivacija pri obojih sploh ni sporna.

Pomembna tekma pa bo tokrat tudi za Tržičane, ki doma gostijo Hrastničane. Igralci Ljubelja krvavo rabijo točke in Enemon je tekmec po meri. Toda Tržičani bodo morali dati od sebe še malo več kot so na zadnji tekmi, če želijo uspeti.

Aktualni prvaki, igralci Konstruktorja, bodo gostili Gorico. To je zanje kar primeren tekmec, proti kateremu bi si z zmago že v veliki meri zagotovili nastop v Evropi. Calcit je spomladi zelo prepričljiv in je tokrat doma proti Litiji nesporen favorit. Enaka ocena velja tudi za vodilni Triglav, ki sicer gostuje na zelo težkem kegljišču v Kočevju. Tokrat bo v nevarnosti ekipni rekord kegljišča. Glede na trenutno formo Kranjčanov to ne bi bilo preveliko presenečenje.

V ženski ligi v Celju prvič po odhodu iz tega kluba gostuje Brigita Strelec s svojim Triglavom. To je dvoboj dveh prvouvrščenih ekip, v katerem pa je favorit znan. Seveda so to Celjanke, ki sicer že nekaj časa niso popolne, toda tudi na klopi ima Gobec dobre igralke, ki imajo sedaj priložnost, da si priborijo status igralke prve ekipe.

Pomembno srečanje v boju za Evropo bo tudi v Tržiču, kjer gostujejo igralke Miklavža. Mariborčanke si želijo ponovno v Evropo, kjer so lani doživele krstno premiero. Toda za dosego tega cilja morajo v Tržiču obvezno ostati neporažene. tak cilj pa ima tudi Ljubelj. Toda Tržičanke bodo morale pozabiti na slab nastop proti Kamničankam, sicer jim bo zelo težko.

Na preostalih dveh ženskih tekmah, v Kamniku in v Mariboru, so domačinke premočne tekmice za Impol in Ograjco, ki so v letošnji sezoni pokazale daleč najmanj od vseh, ki igrajo v elitni A ligi.

Pari jutrišnjega 13. kroga v 1. A ligah 
Moški
Konstruktor - Gorica (16.00)
Ljubelj - Enemon (17.00)
Calcit - Litija (17.00)
Kočevje - Triglav (17.00)
Proteus LIV - Brest (17.00)

Ženske
Ljubelj - Miklavž (13.00)
Konstruktor - Ograjca (13.30)
Proteus - Brest (13.30)
Kamnik - Impol (14.00)
Celje - Triglav (14.30)

Članki iz rubrike