nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 01.02.2016 22:51:58

Celjanke na poti v deseti finale četverice

Barbara Fidel
psno
Naše državne prvakinje, igralke Celja, so v okviru evrolige na domačem kegljišču Golovec gostile hrvaško ekipo Admiral Zagreb.

Slednje nekateri bolj poznajo kot Zagreb Zaboky in so svoj čas igrale v Zaboku, pred časom pa so se preselile v Zagreb in domujejo na kegljišču Grmoščica. Celjanke so bile na tem srečanju v vlogi favorita, saj mladim Hrvaticam seveda manjkajo mednarodne izkušnje, katere imajo nekatere Celjanke v bogatem izobilju. V prvem paru je odlično pripravljenost pokazala mlada dvajsetletna Saša Črep, ki je zelo zanesljivo ugnala Gal Mesarićevo in pri tem dosegla zelo lepih 564 kegljev. Kozmusova pa je slabo odprla svoj dvoboj in se tudi kar mučila, da je prišla do svoje točke.

Malce panike je bilo v drugem paru. Grobelnikova je po daljšem razmišljanju trenerja Gobca dobila prednost pred mladimi igralkami, zaradi svojih bogatih izkušenj izpred let. Od nje se niti ni pričakovalo, da bi dobila dvoboj. Toda vseeno so bili nekateri presenečeni, da je napravila tako slab rezultat, saj sicer zelo dobro igra v drugi ekipi, a to je bila popolnoma drugačna tekma.

Še veliko več razočaranja pa je prinesla igra Eve Sajko. Na koncu je celo izgubila s Sedlarjevo, ki je bila s 549 keglji najboljša gostujoča igralka. Tako je bilo pred zadnjo tretjino zaskrbljujočih 2:2. Toda ob koncu sta Fidelova in Nada Savič postavili stvari na pravo mesto. Zmaga 6:2 prinaša lepo prednost. Toda na povratnem dvoboju, ki bo 20. februarja v Zagrebu, se bodo Celjanke vendarle še morale potruditi za zanesljivo uvrstitev na deseti nastop na finalu četverice, ki bo v začetku aprila v nemškem Bambergu.

Po tekmi je trener Celja Lado Gobec dejal: "Na koncu koncev sem s to zmago še kar zadovoljen, pa čeprav sem računal na malo višjo. Mira (Grobelnik op. p) je bila žrtvovana za poraz, toda videlo se je, da bi lahko svojo tekmico tudi ugnala. Žal ni bila sproščena, kot je sicer na tekmah. Razočaran pa sem bil nad igro nekaterih drugih igralk, predvsem Eve, ki je bila daleč od svoje podobe. Tudi Nada še išče svojo pravo podobo. Vesel pa sem Črepove in tudi njene dobre igre. Morda pa je tako tudi prav. Tako bo dosti več resnosti pri pripravi na tekmo v Zagrebu, saj se bodo morala dekleta bolje pripraviti na ta izziv."

Najboljša igralka srečanja pa je bila ponovno Barbara Fidel (572). Po koncu svojega nastopa je dejala: "Nisem v formi. Toliko lahko spravim iz sebe. No, zmagale smo. Toda v Zagrebu bomo, vključno z mano, morale pokazati več. Za sebe pa vem, da me čaka še dolga pot, da bom prišla v formo."

Časa je še dovolj, da ujame svojo pravo formo. Prvi vrhunec jo čaka v začetku aprila v Nemčiji. Poglavitni cilj pa je seveda sredina maja, ko je na sporedu svetovno prvenstvo na v Novigradu na Hrvaškem, kjer bo spet naš največji adut.

CELJE - ADMIRAL ZAGREB 6:2 (13:11;3247:3136)
Saša Črep - Valentina Gal Mesarić 4:0 (564:511)
Anja Kozmus - Lucija Jelavić 2:2 (541:531)
Eva Sajko - Klara Sedlar 1:3 (539:549)
Mira Grobelnik - Maja Stojanović 0:4 (498:527)
Barbara Fidel - Tea Dragičevič/ Josipa Mance 4:0 ( 572:494)
Nada Savič - Katarina Zajec 2:2 (533:524)
Značke: kegljanje, evroliga

Članki iz rubrike