franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 22.05.2016 23:10:12

Blaž Čerin razveselil navijače in samega sebe

Kovačić, Ernješi in naš Blaž Čerin (z leve), najboljši mladi posamezniki na prvenstvu.
psno
V Novigradu se je s finalnimi nastopi posameznikov končalo letošnje SP za mlajše člane v kegljanju. Tržičan Blaž Čerin je prišel do brona.

Najprej so nastopila dekleta, tri serije po osem igralk. V zadnji seriji je nastopila tudi Nika Radelj, Trebanjka, ki je imela odlično izhodišče iz ekipne tekme. Tudi tokrat je odlično začela in prvi niz zaključila pri izvrstnih 164 podrtih kegljih. Toda v drugem nizu je bila njena igra manj dorečena in zaključila je na 136 ter obrnila na 300 kegljih. Tudi v nadaljevanju je bila zelo dobra, vendar pa so ji tekmice malce ušle. Na koncu je ponovno pristala na odličnih 596 kegljih. Tako med posameznicami kot tudi v kombinaciji je osvojila osmo mesto, kar je za 19-letnico izvrsten rezultat, še posebej, če ga pogledamo skozi drugo perspektivo, saj je sploh prvič nastopila na takem prvenstvu. Prvič na mednarodni sceni pa je bila lani na mladinskem SP v Nemčiji, kjer je med posameznicami prišla celo do srebra. Že sedaj lahko rečemo, da je na dobri poti, da postane naslednica izvrstne Tončke Škafar, ki se je kasneje po poroki prepisala v Urbanc.

Potem so nadaljevali fantje. V prvi skupini je zelo dobro odigral Dušan Pavlović, ki je zaključil na 593 kegljih. Potem pa je završalo na tribunah, ko je začel igrati mladi 23-letni Tržičan Blaž Čerin. Že sam začetek je bil vrhunski, v nadaljevanju je samo stopnjeval svoj nastop. Na koncu ob navdušenju ponorelih navijačev, med katerimi je bil tudi ponosni oče Janez Čerin, končal pri 663 podrtih kegljih. Bil je to vrhunski nastop mladega Blaža, za katerega je bila to daleč najboljša tekma v karieri. Končni rezultat je seveda njegov nov uradni rekord.

Po njegovem nastopu je nastopila še zadnja osmerica najboljših po ekipnem delu. Čerin je za njih postavil visoko normo. Kmalu pa je postalo jasno, da sta oba Srba tokrat v izvrstni izdaji. Še posebej Robert Ernješi, sicer vrstnik Čerina. Njegova igra je bila na maksimalno vrhunski ravni in podrl je fantastičnih 717 kegljev. Vsi so tudi mislili, da je to svetovni rekord, toda ta je star že štiri leta in večji še za 11 kegljev, v lasti njegovega najboljšega prijatelja Vilmoša Vilija Zavarka. Tudi drugo mesto je odšlo v Srbijo s še enim sicer članskim reprezentantom Igorjem Kovačićem, ki je končal pri 685 podrtih kegljih. Rezultat Čerina je bil previsoka ovira za ostale igralce in pripadel mu je bron. Na dosegu je še bron v kombinaciji, kar mu je preprečil Nemec Sebastian Rüger, ki je v predzadnjem metu podrl devetko in potem dodal še sedmico ter za dva keglja v skupnem seštevku prehitel Blaža.

Kljub nesrečni izgubi drugega brona je mladi Blaž še pred podelitvijo kolajn ves nasmejan dejal: "Uh. Uspelo mi je nekaj odličnega. Res sem vesel, da mi je igra tako lepo stekla. Uspevalo mi je vse. Moram pa priznati, da mi brez podpore navijačev ne bi uspelo doseči tako visokega rezultata. Srečen sem, da je to bilo dovolj za medaljo, ker so tu tudi nekateri vrhunski igralci. Sedaj se niti ne zavedam, kako velik rezultat sem dosegel. Ta bron je res krona moje trenutne kariere."

Mlajše članice, posamezno
1. N. Tatouskova (Češ) 638, 2. A. Müller (Nem) 632, 3. N. Neubauer (Avt) 613, 4. A. Tobias (Madž). 608, 8. N. Radelj (Slo) 596

Kombinacija
1. Tatouskova 1235, 2. Müller 1223, 3. Sedlar (Hrv) 1217, 4. A. Hegedus 1195,5. A. Tobias (obe Madž) 1185, 8. N. Radelj 1178
Mlajši člani, posamezno
1. R. Ernješi 717, 2. I. Kovačič (oba Srb) 685, 3. B. Čerin 663, 4.M. Tutnjević 641, 5. E. Kuna 632, 20. D. Pavlovič 593
Kombinacija
1. Ernješi 1334, 2. Kovačič, 3. Rüger 1290, 4. Čerin 1288, 5.Tutnjević 1260, 21. D. Pavlovič 1206

DANES ZAČENJAJO ČLANI

Po koncu tekmovanj je bil svečan zaključek prvenstva mlajših članov, ki nam je prinesel dve bronasti odličji. Zvečer je bila še uradna otvoritev članskega svetovnega posamičnega prvenstva. Potem je bil na vrsti še uradni sestanek vodstva prvenstva, mednarodne federacije in vodij posameznih reprezentanc ter nazadnje uradni žreb za prva dva tekmovalna dneva, ko potekajo kvalifikacije za šestnajstino finala.

Po prvih informacijah bomo prvi dan pri moških imeli dva svoja igralca. Led bo ob 11.20 prebil član Bresta Matej Lepej. Popoldne ob 14.50 bo nastopil Klemen Mahkovic, v torek pa bomo imeli tri igralce. V ženski konkurenci nas bodo oba dneva zastopale po tri igralke. Trener Lado Gobec je pred žrebom dejal, da se bo odločil po samem žrebu, v kakšnem vrstnem redu bodo šle igralke na stezo. To je odvisno tudi od samih časovnih igralnih začetkih posameznega nastopa. Vseeno smo ujeli, da naj bi bila prva Eva Sajko in to ob 10.10. Ob 13.40 bo začela Nada Savič in kot zadnja ob 17.10 Irena Mejač.

Članki iz rubrike