rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 21.06.2016 10:42:21

Zadnji preizkus znanja za Živo Dvoršak

Živa Dvoršak
Arsen Perić
Serija tekem za svetovni pokal v strelstvu se bo v tem in začetku prihodnjega tedna nadaljevala v Bakuju.

Slovenske barve v mestu ob Kaspijskem jezeru pa bodo zastopali Živa Dvoršak, Rajmond Debevec, Robi Markoja, Željko Moičević, Kevin Venta, Tomaž Blazinšek in Tadej Kostanjevec.

Pred letošnjo četrto tekmo za svetovni pokal je najbolj na trnih Dvoršakova, saj bo to zanjo zadnji veliki preizkus znanja pred nastopom na avgustovskih poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Ljubljančanka se temeljito pripravlja za svoj drugi olimpijski nastop, skupaj s trenerko Polono Sladič pili najmanjše podrobnosti in načrtuje najboljšo formo prav za avgustovski tekmi z zračno puško in malokalibrsko puško v trojnem položaju na južnoameriških tleh, kar pa ne pomeni, da je v Baku odpotovala brez želje po uspehu.



Preizkušnje v azerbajdžanski prestolnici se veseli tudi Venta. Ormožan je pred mesecem dni v bavarski prestolnici pokazal velik napredek in na tekmi z malokalibrsko pištolo na 50 metrov zasedel 14. mesto, do razstreljevanja za veliki finale osmih najboljših strelcev pa ga je ločil le krog.

Izkušeni Debevec se bo skupaj z Markojo pomeril v disciplinah malokalibrska puška leže in trojni položaj, Moičević z zračno puško, slovenske barve v trapu pa bosta v odsotnosti dveh najboljših strelcev Boštjana Mačka in Denisa Vatovca zastopala Tomaž Blazinšek in Tadej Kostanjevec.

Članki iz rubrike