Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

zf
zf
0 21.06.2016 18:32:05

Na Belem Križu tudi balinarski kamp

Udeleženci kampa na Belem Križu.
Zdenko Fajdiga
Te dni je v slovenskem Primorju že šesti mladinski tabor za talentirane balinarje, ki nadgrajujejo svoje znanje. Obiskali smo jih na 'delu'…

V balinarski dvorani Antene na Belem Križu je te dni vsak dan živahno od jutra do večera. Namesto slovenskih podprvakov, ki so na zasluženem dopustu, 'premetavajo' sem ter tja balinarske krogle udeleženci letošnjega že šestega mladinskega kampa.

"Skupaj vadi 13 balinark in balinarjev, tistih talentiranih, med njimi so nekateri že nekaj dosegli tudi na velikih tekmovanjih," pravi vodja Anton Kosar, ki ima zaradi velike skupine precej več dela.

Dve dekleti Leja Vehovec in Laura Škoberne se ob Gašperju Povhu, Eriku Čehu, Žanu Sodcu, Žanu Kocini, Niku Švari, Matjažu in Kristjanu Zalatelu, Tomažu Kristančiču, Albertu Trevnu, Juretu Fabjanu in Alenu Murencu potijo vsak dan od 9. do 13. ure in zvečer od 19. do 22. ure. In kaj je v ospredju?


"Predvsem 'pilimo' tehnične discipline hitrostnega in natančnega zbijanja. Popravljamo morebitne napake pri izmetu krogle, odpravljamo prestope, razkorak pri zbijanju. Dekleti in fantje so zelo marljivi in se zavedajo, da jim takšen način strokovnega dela koristi,"
še poudarja Kosar.

Da udeležencem ne bi bilo dolgčas, tekmujejo med seboj in to v 'klasiki', po tistih boljših nismo spraševali, saj to ni tako pomembno. Zelo so zaposleni tudi z ostalimi aktivnostmi kot so odbojka na mivki, plavanje in še nekatere po lastni izbiri, saj tudi na ta način vzdržujejo telesno pripravljenost. Brez dvoma se bo tudi letošnji mladinski tabor obrestoval in bo dobra osnova za nove vrhunske rezultate naših na velikih tekmovanjih.

Galerija

Članki iz rubrike