1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

sm
sm
0 19.07.2016 23:22:07

Slovensko slavje na Hrvaškem

Turnir v Klani
Simon Maljevac (BZS)
Mednarodni balinarski turnir v Klani pri Reki je minil v znamenju slovenskih balinarjev, ki so dominirali v moški konkurenci. Zmage se je veselila dvojica Dejan Tonejc - Gregor Moličnik.

Eden izmed najmočnejših balinarskih turnirjev v tem delu Evrope "Boće Open Klana 2016" je privabil kar 112 parov, ki so merili moči v ženski, mladinski in moški konkurenci. V slednji je nastopilo kar 75 dvojic, ljubitelji balinanja pa so lahko spremljali nastope številnih hrvaških in slovenskih aktualnih ter bivših reprezentantov, turnir pa so popestrili tudi italijanski balinarji.

Veliki finale je postregel s slovenskim obračunom med dvojicama Dejan Tonejc - Gregor Moličnik in Anže Petrič - Erik Petrič. Odločilni dvoboj pred številnimi gledalci sta boljše odprla Petriča, ki sta povedla s 5:0 in 6:1, a sta izkušena lisjaka Tonejc in Moličnik z zbrano igro zabeležila sedem zaporednih točk in v zadnjem obratu ohranila mirno kri ter zadržala prednost, ki je zadostovala za končno zmago. Tretje mesto je osvojila hrvaško - italijanska naveza Gulja - Livoni, med najboljšo osmerico pa se je s klubskim soigralcem iz Pazina Marinom Krizmanićem prebil tudi David Šircelj

Pri dekletih sta slavili sestri Carolina in Virginia Bajrić iz reške šole balinanja Čavle, ki sta v velikem finalu premagali Slovenki Evo Hervol in Sonjo Debevc s 13:10, v mladinski konkurenci pa sta se Erik Čeh in Žan Sodec veselila tretjega mesta.

Značke: balinanje, turnir, klana

Članki iz rubrike