sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

STA
STA
0 17.08.2016 12:39:27

Hambüchen bo drog dobil v dar!

Proizvajalec športne opreme Spieth Gymnastics, ki je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru med drugim dobavil tudi drog, bo nemškemu telovadcu Fabianu Hambüchnu, ki je po osvojeni zlati medalji izrazil željo po nakupu tega orodja, drog podaril.

"To mora odobriti še poslovodstvo podjetja, a zagotovo bomo našli pot. Ni potrebe, da Fabian kupuje drog, podpiramo ga že leta in krasno se mi zdi, kar je dosegel tukaj v Riu," je za münchenski časnik "tz" povedal manager pri Spieth Gymnastics, Jürgen Garziella.

28-letni telovadec si sicer želi, da bi orodje imelo častno mesto v dvorani v Wetzlarju, kjer trenira. Na drogu so že upodobljeni olimpijski krogi, sam pa bi dodal še svoj podpis. "In tako bo to unikat," je med drugim pripomnil Hambüchen.



Za Hambüchena je to prvo zlato, je pa na prejšnjih olimpijskih igrah prejel že dve odličji - v Londonu leta 2012 srebro, štiri leta pred tem na Kitajskem pa bron.

Misel o nakupu ga je prešinila, ko se je po intervjujih, ki jih je imel po zmagi, s svojim kanadskim kolegom vrnil v dvorano, da bi fotografiral drog. In je pomislil: "Ej, stari, to reč moraš nabaviti. To bi bilo neumno, če bi zadevo kar pustil tukaj," je še pojasnil.

Članki iz rubrike