evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

zf
zf
0 11.09.2016 11:34:12

Jure Rijavec močno pomladil ekipo

Leja Vehovec bo debitantka na SP.
Zdenko Fajdiga
Na svetovno prvenstvo za ženske, ki bo od 2. do 7. oktobra v Maroku bo v ekipi s slovenskim grbom nastopilo pet igralk, ki se bodo spoprijele s hudo konkurenco v šestih disciplinah.

Po zadnjih pripravah v Idriji je selektor slovenske reprezentance Jure Rijavec določil, da bodo v Casablanci nastopile Polona Zule, Sara Jenčič, Nina Volčina, Laura Škoberne in Leja Vehovec.

Reprezentanca je močno pomlajena, selektor pa je za svojo odločitev našel kar nekaj razlogov. "Po turnirju v Rumi sem se glede na slabše rezultate in odnose v reprezentanci odločil, da predčasno reprezentanco pomladim in nekaterim perspektivnim dekletom omogočim, da začnejo nabirati izkušnje na velikih tekmovanjih."

Takšno selektorjevo potezo smo pričakovali, čeprav gre za velik 'rez'. Kakorkoli že, teden dni pred odhodom v Maroko se bo naša reprezentanca še enkrat zbrala na skupnem treningu. Po njem bo znano, v kateri disciplini bo katera od igralk nastopila na svetovnem prvenstvu. V Casablanci se bodo udeleženke tako kot doslej potegovale za kolajne v dvojicah, bližanju in zbijanju v krog, klasični igri ter v treh tehničnih disciplinah -  natančnem, hitrostnem in štafetnem zbijanju.

Članki iz rubrike