pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

au
au
0 20.09.2016 15:34:32

Planko sedmi na finalu SP v triatlonu za mladince v Mehiki

Osemnajstletni Matevž Planko (Trisport Kamnik) je bil sedmi na tekmi svetovnega prvenstva v triatlonu za mladince v Cozumelu v Mehiki. Druga slovenska predstavnica, devetnajstletna Eva Skaza (3KM), je končala na 29. mestu.

Mladinci so konec preteklega tedna tekmovali na sprint razdalji (750 m plavanja, 20 km kolesarjenja in pet km teka), prvenstvo v Mehiki pa je potekalo v visokih temperaturah in predvsem v visoki vlagi, ki jih večina tekmovalcev ni vajena, posledično pa je imel zdravniška služba polne roke dela.


Planko je v konkurenci petinsedemdesetih mladincev iz vsega sveta s časom 54 minut in 35 sekund za zmagovalcem, Američanom Austinom Hindmanom (54:02), zaostal za 33 sekund. Drugo mesto je osvojil s časom 54 minut in 12 sekund Kanadčan Charles Paquet, tretji pa je bil Britanec Ben Dijkstra (54:20). V ženski mladinski konkurenci je zmagala Britanka Taylor Knibb (59:05), druga je bila Nemka Lisa Tertsch (59:41), tretja pa Južna Korejka Hyerih Jeong (59:50).

Planko je na plavalnem delu z majhnim zaostankom iz vode prišel na 26. mestu, na kolesu je napredoval na 14. mesto, ki ga je z dobrim tekom še izboljšal. "Ta rezultat sem si potihoma želel, vendar kljub odlični formi nisem verjel, da lahko posežem med prvih deset. Za mojimi rezultatu stoji kopica ljudi, ki se jim neskončno zahvaljujem za pomoč in podporo. Sedaj me čaka tedenski premor, potem pa bom šel novim izzivom naproti," je v cilju razlagal Planko.

Značke: planko, triatlon

Članki iz rubrike