najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sta
sta
0 29.10.2016 09:00:02

Mladi tekači bodo danes preplavili ljubljanske ulice

Fotografija je simbolna.
Arsen Perić
Osrednji del 21. Volkswagen Ljubljanskega maratona bo jutri, ko so na programu maraton (42 km) in polmaraton (21 km) ter rekreativni tek (10 km), veliko dogodkov pa se bo zgodilo že danes, ko med drugim v okviru tekmovanj poteka tudi prvenstvo Slovenije v uličnem teku za osnovne (2 km) in srednje šole (3,5 km).

Pripravili bodo tudi promocijski tek (600 m in 1600 m), Lumpi tek (200 m) in Fun tek (3,5 km). Skupno naj bi, glede na prijave, v dveh dnevih nastopilo rekordnih skoraj 28.500 tekačev in tekačic.

Organizatorji so za tekače in po enega spremljevalca za oba tekmovalna dneva zagotovili brezplačen prevoz z vsemi avtobusnimi linijami mestnih avtobusov, če ti pokažejo štartno številko ali akreditacijo, parkirati pa bo možno na parkiriščih na Dolgem mostu, Barju in v Stožicah ter se z avtobusom pripeljati v center, kjer bodi skupaj z okolico številne zapor cest.

Danes bodo vodstvo Atletske zveze Slovenije (AZS), Združenje za rekreativne teke, predstavniki največjih tekaških prireditev v Sloveniji, ki pri nas uživajo velik ugled, podpisali pogodbo o sodelovanju. S tem želijo doseči še večjo popularizacijo teka in atletike ter zagotoviti pogoje za najširšo družbeno podporo rekreativnim tekom.

Značke: maraton, ljubljana

Članki iz rubrike