Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 18.11.2016 10:14:16

Pingpong derbi tokrat v Izoli

Ali lahko 16-letni Michele Vigini preseneti tudi katerega izmed igralcev Keme?
Oste Bakal
S tekmami 7. kroga se bo jutri nadaljevalo tekmovanje v obeh prvih ligah. Bolj kot se bliža konec prvega dela prvenstva, več je na sporedu zanimivih in negotovih dvobojev.

Tokrat bo v ospredju 1. moške lige primorsko – prekmurski derbi v Izoli, ko se bosta spopadla drugouvrščena Kema Puconci in tretjeuvrščeni Arrigoni Izola. Po igrah, prikazanih to jesen, je sicer možno vse, a kljub temu so v prednosti izkušenejši gostje iz Puconcev. Res je sicer, da tudi prvemu Keminemu igralcu Bojanu Ropoši ne gre prav najbolje, a kljub temu je prednost na strani gostov, ki pa nikakor ne smejo podcenjevati odlično mlade izolske zasedbe v sestavi Erik Paulin, Michele Vigini in Matija Novel, ki v tej sezoni igrajo izvrstno. V veliko pomoč jim je tudi izkušeni Gregor Vukovič.

Prav tako zanimiv in negotov spopad lahko pričakujemo tudi v Mariboru, kjer bodo Mariborčani in Sobočani igrali za uvrstitev na četrto mesto na lestvici. Če bodo gostitelji znova nastopili brez Matica Slodeja in Danila Piljka, so bližje zmagi gosti iz prekmurske prestolnice, a le če bo trener Miran Močan imel na razpolago razigranega Tomaža Roudija. Vsekakor pa lahko pričakujemo zanimiv dvoboj.

V boju za 4. mesto so tudi igralci Fužinarja Interdiskonta, ki bodo tokrat imeli bistveno lažje delo. Mitja Horvat in soigralci namreč ne bi smeli imeti nobenih težav proti gostom z ljubljanskega Kodeljevega. Drugo zmago v tem delu tekmovanja bi končno morali doseči tudi igralci Mengša, ki so gotovo boljši, kot to kažejo rezultati in mesto na lestvici. Za domačimi mizicami v Mengšu bi David Orešnik, Andraž Avbelj in Klemen Jazbič morali premagati skromno ekipo Olimpije.

Aktualna državna prvakinja Krka je že v naprej dosegla svojo sedmo zmago. Na gostovanju pri Iliriji v Ljubljani so Uroš Slatinšek, Tilen Cvetko in Tilen Novak premagali gostitelje, edino točko za Ilirijo pa je po zmagi proti Tilnu Novaku osvojil Mirza Tvrtković.

V prvi ženski ligi, kjer je tokrat prosta ekipa Letrike, bo na sporedu repriza finala končnice iz minule sezone, kajti Vesna v Zalogu gosti aktualne državne prvakinje in vodilne na lestvici, igralke Mute. Res je sicer, da je tudi Vesna začela osvajati točke, saj se je Ivani Zera pridružila tudi Kristina Rahotin, a kljub temu so Korošice premočne za vse druge naše ekipe. Tako je realno pričakovati novo prepričljivo zmago dvojčic Zale in Nike Veronik ter Vesne Rojko.

Tudi ekipa Arrigonija, ki je še vedno nepremagljiv, bo zabeležila novo zmago. Naključje je hotelo, da tudi ženska ekipa Keme Puconci enako kot moški kolegi isti dan gostuje v Izoli, a v primerjavi s fanti bodo Prekmurke šle le na lep izlet na Obalo. Vse razen visoke zmage gostiteljic bi bilo veliko presenečenje.

Prav tako bi bilo presenečenje vse drugo razen zmage Notranjk na spopadu Logatec - Jesenice. Gorenjke namreč še nimajo niti ene same točke in gotovo bo zanesljivo tako tudi po tem krogu. Nekoliko bolj dramatično in negotovo bi lahko bilo na Ptuju, a kljub temu je realno pričakovati, da bodo gostiteljice premagale ekipo Kajuh Slovana.

PARI 7. KROGA V I. SNTL
MOŠKI
Arrigoni Izola – Kema Puconci (17.00)
ŽNTK Maribor – Sobota (17.00)
Fužinar Interdiskont – Kajuh Slovan (17.00)
Mengeš – Olimpija (17.00)
Ilirija – Krka 1:5
Vidmar – Novak 0:3, Tvrtkovič – Cvetko 2:3, Šarlah – Slatinšek 0:3, Tvrtkovič – Novak 3:0, Ludvik – Slatinšek 1:3, Šarlah – Cvetko 0:3
ŽENSKE
Vesna Zalog – Muta
Arrigoni Izola – Kema Puconci
Logatec – Jesenice
Ptuj – Kajuh Slovan
Letrika prosta
PARI 4. KROGA V II. SNTL
Križe – Prebold (10.00)
Logatec – Ptuj (10.00)
Melamin Kočevje – Vesna Zalog (10.00)
PPK Rakek – Savinja (10.00)
Križe – Ptuj (16.00)
Logatec – Prebold (16.00)
Melamin Kočevje – Savinja (16.00)
PPK Rakek – Vesna Zalog (16.00)
Muta – Fužinar Interdiskont že odigrano - 5:4
PARI 3. KROGA V III. SNTL
Kajuh Slovan II – Tempo Velenje (10.00)
Royal Beach Škofja Loka – Conilleau Cirkovce (10.00)
Gorica – Metlika (16.00)
Kajuh Slovan II – Conilleau Cirkovce (16.00)
Royal Beach Škofja Loka – Tempo Velenje (16.00)
Gorica – Krka II (sreda, 23.11., 18.00)

Članki iz rubrike